Posle dve godine dobio kola u sporu protiv Parking servisa

Osnovni sud u Novom Sadu doneo je odluku da JP "Parking servis" mora da vrati automobil Emiru Jašareviću i njegovoj supruzi Gabrijeli Kečkeš koji je dve godine stajao u ograđenom prostoru tog preduzeća u Ulici Filipa Višnjića.
Osnovni sud u Novom Sadu doneo je odluku da JP "Parking servis" mora da vrati automobil Emiru Jašareviću i njegovoj supruzi Gabrijeli Kečkeš koji je dve godine stajao u ograđenom prostoru tog preduzeća u Ulici Filipa Višnjića na Podbari.

Supružnicima je pre dve godine pauk odneo vozilo sa zelene površine. Oni nisu želeli da plate kaznu jer su tvrdili da je automobil bio parkiran na zemljanom prostoru pa je vozilo svo vreme bilo u prostoru Parking servisa.

"Ovo javno preduzeće radi upravo suprotno zakonu, Ustavu i evropskim standardima i nezakonito zadržava vozila građanima Novog Sada kao i putnicima koji ovde dolaze svojim automobilima, i to u ovom visokoograđenom i dobro kontrolisanom parkingu", smatra Jašarević. On kaže da se neće zadržati samo na ovoj presudi i da će zahtevati nadoknadu štete za prethodni period, jer su bili prinuđeni da iznajmljuju druge automobile, dok je njihov u mnogome izgubio na vrednosti.

Portparolka "Parking servisa" Jasna Kovčin, kaže da je automobil uklonjen i zadržan u skladu sa propisima i po nalogu Komunalne inspekcije. "Sud je doneo delimičnu presudu da sada vlasniku vratimo vozilo bez naknadnih troškova, a budući da je postupak i dalje u toku, ostaje da vidimo kako će se spor završiti", rekla je Kovčin.

Iz "Parking servisa" poručuju da broj odnetih vozila svakog dana varira, kao i cene kazni jer one zavise od težine automobila i prostora sa kojeg se uklanja. U kasu ovog preduzeća se inače dnevno slije 160.000 dinara od kazni koje se naplate od vlasnika nepropisno parkiranih vozila koje odnese pauk, što je blizu 60 miliona na godišnjem nivou.

  • Kiza NS

    01.03.2013 08:52
    Nisu mi stavili kaznu na auto,a dobio sam na kucnu
    Parkirao sam vozilo u ul.Novosadskog Sajma kaznu nisam imao zaturenu na brisacu,ali mi je stigla na kucnu adresu ko tu koga jebe s oprostenjem,a ni na pamet mi nepada da im platim 900 din.Pa nek se sutaju u dupe.
  • Neša

    30.09.2012 23:07
    To što radi parking servis je običačn banditizam!
    Pre skoro dve godine odneli su mi vozilo sa prostora koji nije ni zelena površina niti je na tom mestu zabranjeno parkiranje, niti ugrožava prolaz pešaka. Platio sam im pet hiljada da bih digao kola ali nisam hteo da im potpišem. Posle su oni doneli kao neku odluku da sam kriv, tačnije policijski kao pravnik i skoro nakon dve godine mi šalju kojekakve takse da im i pored pet hiljada koje su mi banditi uzeli još platim. Novinar sam po zanimanju a imam i dobrog advokata pa ću da ih tužim i naravno tražiću odštetu! To je najobičniuji šljam!
  • Arsen

    24.08.2012 12:33
    Vase Pelagica
    Crni JEEP nikad ne skidate u Vase Pelagica? zasto? Sve ostale skidate? Za neke vaze zakoni i znakovi za neke nE? ODvratni ste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti