Peticija za proširenje nadležnosti Petrovaradina

Potpisivanje peticije u kojoj se zahteva proširenje nadležnosti opštine Petrovaradin trajaće sve dok se ne sakupi neophodan broj potpisa, izjavio je za Radio 021 predsednik "Centra Petrovaradin" Svetozar Mirković.
Potpisivanje peticije u kojoj se zahteva proširenje nadležnosti opštine Petrovaradin trajaće sve dok se ne sakupi neophodan broj potpisa, izjavio je za Radio 021 predsednik "Centra Petrovaradin" Svetozar Mirković.

Prema njegovim rečima, ova opština od 2008. godine postoji samo formalno i njeni stanovnici nemaju nikakve suštinske koristi o toga, što bi ova peticija trebalo da promeni.

"Iz budžeta Novog Sada mora se izdvojiti novac za Petrovaradin, kako bismo mogli samostalno da se razvijamo. Ovo mesto ima veliki turistički potencijal, ali mi nismo u prilici da ga iskoristimo jer nemamo neophodne nadležnosti. Ovom peticijom očekujemo da nam se omogući da samostalno pravimo projekte i da konkurišemo na pokrajinskom i na republičkom nivou, ali i van naše zemlje. Mi ovako ne možemo da planiramo razvoj svog mesta, u kojem živi skoro 50 hiljada ljudi", kaže Mirković.

Prema njegovim rečima, ova akcija nema za cilj stvaranje samostalne gradske opštine, već samo proširivanje nadležnosti, jer su one trenutno izuzetno ograničene. "Ako se skupština grada ogluši o naše zahteve i ako sadašnja vlast ili bilo koja druga koja možda bude formirana ne vrati ovlašćenja opštini Petrovaradin, mi ćemo jednostavno to podići na viši nivo - nivo Republike Srbije", kaže Mirković za 021.

Područje gradske opštine Petrovaradin čine naseljena mesta Petrovaradin, Sremska Kamenica, Bukovac, Ledinci i Stari Ledinci, a svi koji su zainteresovani za potpisivanje peticije danas to mogu učiniti na pijaci u Petrovaradinu od 10 do 13 časova. (Vuk Kešelj)

  • daj mi

    29.07.2012 07:06
    Ne ko nego šta
    Nešto nisam razumeo.Da Novi Sad da pare da se mi samostalno razvijamo.Razumeo bih da se traži samostalan status zbog toga što mogu da naprave pare i budu svoji na svome.Razumeo bih da traže da Novi Sad više ulaže u Petovaradin i to je sasvim legitimno.A ovaj zahtev tri odbornika SPO da se Novi Sad podeli na pet šest opština ne podržavam iz prostog razloga što i sam Novi Sad ima oseku kadrova a kamoli ovi obodni kojima istina mnogo toga treba i pripada neka sa svojim kadrovima učine da ih Novi Sad uvaži.Dobro, nešto pokušavaju, talasaju i to je sasvim o.k.
    Želim im puno sreće.
  • Centar Petrovaradin

    28.07.2012 22:37
    za Pezos
    Od osnivanja Centra u Decembru 2010 niko iz Centra nema ništa sa Vojvođanskom partijom, ali zato imamo sa SNS, SPS, DSS, SRS, G17, SDP. I na tarabi svašta piše, pa pametni ljudi provere ,pre no što nešto lupe i ostanu živi.Da si valjao čemu ne bi te Mi izbrisali iz prijatelja sa fejsa. Vidi se ko radi i ko vredi u Petrovaradinu...ti sigurno nisi među njima. Sa ovim završavam sa tobom. Budi pozdravljen!
  • Centar Petrovaradin

    28.07.2012 22:22
    ZA Samo Bubrezi, Ništa Drugo
    Centar nema ništa sa Vojvođanskom partijom. Apsolutno autonoman i nezavistan rad od njegovog osnivanja od Decembra 2010 godine kada je Udruženje dobilo rešenje o radu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti