SNS s "preletačima" formira novu vlast?

Iako otvoreno ne objašnjavaju kako, naprednjaci nastavljaju da ponavljaju da su gotovo ubeđeni da će smeniti gradonačelnika Igora Pavličića i formirati novu vladajuću većinu koju će predvoditi.
Iako otvoreno ne objašnjavaju kako, naprednjaci nastavljaju da ponavljaju da su gotovo ubeđeni da će smeniti gradonačelnika Igora Pavličića s te funkcije i formirati novu vladajuću većinu koju će predvoditi.

Na pitanje Radija 021 da li na taj način zamajavaju javnost, šef novosadskih naprednjaka, Miloš Vučević, kaže da ne veruje da to čini. "To je vaša terminologija, nije moja. Matematika će biti vrlo jasna i precizna kada dobijemo odgovor Socijalističke partije Srbije", kaže predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke.

Međutim, i uz podršku socijalista, te DSS-a i Dveri koju je Vučević obelodanio, naprednjaci su daleko od stvaranja nove odborničke većine. "Pa videćete da li imamo većinu. Otkud vi to znate? Hajde da se strpite malo. A drugo, ne znamo da li će svi odbornici Srpske radikalne stranke podržati Ligu socijaldemokrata Vojvodine i Demokratsku stranku. A treće, koliko sam ja informisan, formiran je novi odbornički klub u Skupštini Novog Sada, koji predvodi Srpski pokret obnove. Videćemo", kaže Vučević.

Vučević garantuje da ukoliko Socijalistička partija Srbije izađe iz koalicije s Demokratskom strankom, demokrate neće biti na vlasti u Novom Sadu. "Da li će se neko igrati s prinudnom upravom u Novom Sadu, da li će neko rizikovati da Novi Sad još više pocrveni na mapi Srbije, da se osramoti - i to je moguće. Što se nas tiče, mi smo spremni da idemo na nove izbore", kaže šef novosadskih naprednjaka.

Iako je popularnost demokrata drastično opala u odnosu na pre četiri godine, oni imaju najviše, 18 odbornika u Skupštini grada. Naprednjaci su sa svojim koalicionim partnerima osvojili 15 mesta, koliko i Liga socijaldemokrata Vojvodine sa svojim saveznicima. Međutim, SPO je u međuvremenu formirao odborničku grupu s Romskom demokratskom strankom, koja ima šest odbornika. U gradskom parlamentu socijalisti imaju sedam, radikali, DSS i Dveri po pet, a SVM i NPO po jednog odbornika.

Ipak, ovaj odnos snaga je trenutan. Spekuliše se da bi bez izbora, a zahvaljujući činjenici da odbornici raspolažu svojim mandatima, u gradskom parlamentu svoje odbornike uskoro mogli da imaju i Ujedinjeni regioni Srbije, u čemu je možda i deo odgovora na pitanje - kako naprednjaci planiraju da formiraju novu većinu u Skupštini grada. (Dejan Stojičić)

  • Mikula mali

    29.07.2012 13:41
    @Neka i'
    Bas vam hvala! Ttek sad sam shvatio zasto su ovi cestiti za kojima Vi patite unistili Novosadsku mlekaru. Zbog onog famoznog jogurta, cija su vremena prosla, a kojeg ne mozete zaboraviti.
  • Miladin

    29.07.2012 13:34
    @Gavra - 90
    Nemas ti Gavro pojma.
    Otidji u radionicu i trazi Daneta koji je SPS-ovac za sva ova vremena i niko i nikad ga nece ubediti u suprotno.
    Bajic Rade se nije vratio u ZTP nego je ostao tamo i iz Toplane bio i poslanik i odbornik i evo postade i gradski ministarcic. Druge necu da ti nabrajam ,jer ocigledno ne znas, ali je tu problem u necem drugom.
    SPS je u vreme dok su iamli direktora Toplane doveli dvojicu novozaposlenih. Rade Bajic, kao direktor Toplane, doveo je jednog (i slovima jednog) novozaposlenog. Drugog je doveo Obrad Milosevic preko nekih drugih kombinacija, jer rade nije znao to da uradi kako je to Obrad trazio.
    A posle Bajica i SPS-a saberite koliko su doveli DS (od odbeglog radikala terzica, paje funcika, zene novinara uzelca, drljace. zeljka malesevica, dragana acimovica pa na dalje) pa onda odbegla skupina DSS olicena u liku i delu rade marinkova i svetozara - bate maletica. A tek ovi SPO-vci... To vi bolje znate.
    I jos nesto, ako vec znate da nema SPS-ovca i poznajete situaciju u Toplani, proverite pa kazite ovom narodu koji ovde peni zbog kombinatorika raznih vrsta, koje su to skole zavrsili i sta su po zanimanju ti koji su dolazili.
    Kad saznate javite se. Mozda i nastavimo polemiku.
  • TnT

    29.07.2012 09:37
    Na strankama je da imaju cestite ljude. Ne krivim SNS vec DS i LSV.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti