SPO-RDS: Podržaćemo svaku vlast koja brine o interesima Novosađana

Nedavno formirana odbornička grupa u Skupštini Novog sada "Svi za Novi Sad", koju čini tri odbornika SPO i šest iz Romske demokratske stranke, saopštila je da će "podržavati svaku gradsku vlast koja brine o interesima Novosađana i prihvata programske ciljeve ove grupe.

Nedavno formirana odbornička grupa u Skupštini Novog sada "Svi za Novi Sad", koju čini tri odbornika SPO i šest iz Romske demokratske stranke, saopštila je da će "podržavati svaku gradsku vlast koja brine o interesima Novosađana i prihvata programske ciljeve ove grupe".

A ti ciljevi su, kako se navodi: decentralizacija vlasti u Novom Sadu i formiranje novih opština u okviru grada Novog Sada za Veternik, Futog, Kać, Petrovaradin, Sremsku Kamenicu, Rumenku i Klisu, kao i odgovorna socijalna politika prema najugroženijem stanovništvu grada.

"O realizaciji ovih programskih ciljeva razgovaraćemo ubrzo sa gradonačelnikom, ali i svim ostalim relevantnim strankama u gradu i na osnovu rezultata tih razgovora se dalje opredeliti da li ćemo podržavati gradsku vlast ili biti u opoziciji", stoji u saopštenju.

Podsetimo, lokalni SPO je na poslednjim, kao i na prošlim izborima, nastupio u koaliciji sa LSV pa su im na osnovu postignutih rezultata i međukoalicionog dogovora pripala tri odbornička mesta. Nedavno je formirana nova koalicjia koju čine SPO i RDS.

Danas je predsednik GO SNS Miloš Vučević rekao da im SPO može biti potencijalni saradnik i najavio razgovore sa tom strankom kako bi uskratili podršku aktuelnoj gradskoj vlasti i podržali novu, koju bi činili SNS, DSS, Dveri i SPS. Vučević je takođe najavio da će u toku sledeće nedelje uputiti i zvaničan poziv predstavnicima SPS da se priključe SNS u ideji da se smeni aktuelna gradska vlast.

  • Marija

    30.07.2012 18:59
    A da promemite ime nove odbornicke grupe u "Balkan ekspres~?
  • 30.07.2012 13:00
    Fotka - LSV+SPO+NS BLOK
    Jel to na fotki onaj "Tim koji (d)obija"?
  • ...

    30.07.2012 11:54
    @JA
    predje li SPO na suprotnu stranu,gotovi su i to ne samo u Novom Sadu nego i malo sire.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti