6.000 knjiga u biblioteci Instituta u Kamenici

U biblioteci Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine je, nakon jučerašnje donacije, dostignut broj od 6.000 knjiga i udvostručen početni fond biblioteke.

U biblioteci Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine je, nakon jučerašnje donacije, dostignut broj od 6.000 knjiga.

Prilikom otvaranja biblioteke, u martu 2009. godine, u zajedničkoj akciji Instituta i Radija 021, "Uz knjigu su kraći bolnički dani", prikupljeno je 3.000 knjiga, a sada je njihov broj udvostručen.

Pacijentima je na raspolaganju katalog, kako bi mogli da izaberu naslov koji žele da čitaju. Svakoga dana odabrane knjige se bolesnicima donose u sobu, a dnevno bude izdato i do 30 naslova. Na raspolaganju su popularna izdanja, od beletristike do naučnih knjiga, stripova i romana.

Institut je 2009. godine dobio prvu pokretnu bolničku biblioteku u Srbiji i napravio prvi korak u projektu "Humanizacija bolnice", u čijem nastavku je uveden i bežični internet i organizovane brojne izložbe i koncerti.

  • Srđana

    01.08.2012 15:37
    Prijatna vest
    Biblioteka u Institutu je pokazatelj da su zaposleni u njoj na najvišem nivou svesti društvene odgovornosti. Pružaju najbolje lečenje a sada se unapređuju i u drugim segmentima. Sve za zadovoljstvo pacijenta. Svaka čast! Radiju 021 sve pohvale za učešće u akciji prikupljanja knjiga.
  • Dragan Manasijević

    01.08.2012 10:01
    Teletabisi
    Čudno kako i dobra vest može nekim "pacijentima" da smeta. Trebalo je da se napiše suvoparni tekst kako su nabavljene gaze, epruvete, igle i konci (što je najnormalnije i ne treba ni spominjati), kako bi neki teletabisi razumeli da je to zdravstvena ustanova u kojoj se operišu najteži srčani bolesnici, a ne biblioteka.
  • 01.08.2012 08:04
    Krokan
    Institut je najbolja bolnica na svetu, tamo je najuspešnije operisan čitav jedan poveći Vojvođanski grad. Prvo su vrhunska svetska high-tech medicina, to se podrazumeva. Ovde je data informacija o biblioteci koju većina razume, a kada bi odande preneli medicinske stručne informacije, to bi retko ko razumeo jer to nije informacija za široku populaciju već za stručne skupove. Suludo bi bilo razmišljanje pojedinih Anonimusa da su tamo svi kuvari jer bolnica ima kuhinju, a pacijenti gle čuda tamo čak i jedu. Bolid nije uvek samo trkački automobil.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti