Dunavska regata stiže na Štrand

Učesnici turističke regate TID, koja je 25. juna startovala u nemačkom Ingolštatu, u nedelju 29. jula stižu na novosadski Štrand.

Učesnici turističke regate TID, koja je 25. juna startovala u nemačkom Ingolštatu, u nedelju 29. jula stižu na novosadski Štrand.

Njihov dolazak se očekuje u nedelju u prepodnevnim satima i na gradskoj plaži će do utorka ujutru boraviti oko 170 učesnika regate sa svih kontinenata.

TID regata boravi u Srbiji od 25. jula, kada su učesnici kod Apatina ušli u našu zemlju, do 10. avgusta kada je kod Brze Palanke napuštaju. Regata traje 73 dana, a ukupna dužina puta koji do 7. septembra treba da pređu učesnici je 2.455 kilometara.

Cilj je u rumunskom mestu Sveti Đorđe. Dnevne etape iznose od 16 do 60 kilometara, a plovi se kajakom ili kanuom. Regata se organizuje pod pokroviteljstvom Evropske kajakaške federacije.

  • 29.07.2012 08:32
    neki odustaju, vracaju se pa se moze povoljno uzeti oprema i kajak ( ponekad)
  • Carapanko Opancar

    28.07.2012 21:13
    Do nas su i nekako...
    ali od bgd. ce peske ko i onaj Japanac sto su mu maznuli bajs...
  • novosađanin

    28.07.2012 17:56
    taman na vreme
    Učesnici regate onako umorni i željni sna, imaće kod domaćina na našem lepom Štrandu besplatno gledanje završnice trka džet-skija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti