Stranci popravljaju zube u Novom Sadu

Zbog trostruko nižih cena stomatoloških usluga, u Novi Sad sve češće dolaze građani Hrvatske i Slovenije, ali i drugih zemalja iz regiona.
Zbog trostruko nižih cena stomatoloških usluga, u Novi Sad sve češće dolaze građani Hrvatske i Slovenije, ali i drugih zemalja iz regiona.

Stomatolozi tvrde da pacijente u njihove ordinacije najčešće dovode veći protetski zahvati, koji su trenutno najjeftiniji u regionu, ali neretko se desi da ljudi zbog najobičnijih plombi pale kola za Novi Sad. Zagrepčanka Zdenka Matek rešila je zdravstvene probleme u Novom Sadu, zahvaljujući preporuci prijatelja.

"Morala sam da uradim ozbiljan protetski zahvat, a stomatolog u Zagrebu mi je rekao da će to koštati oko 11.000 evra. Htela sam da odustanem, ali mi je prijatelj preporučio svog zubara iz Novog Sada. Došla sam na pregled, i ispostavilo se da će me sve to koštati 3.500 evra", kaže Matekova za Blic.

"Dentalni turizam", kako su ga nazvali, nije novina u zemljama Evropske unije, gde se u pojedinim državama gde su usluge jeftinije nego u komšiluku, čak otvaraju ordinacije u pograničnim područjima kako bi pacijenti sa zuboboljom uštedeli i na gorivu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti