Ukoliko dođu na vlast, naprednjacima mesto gradonačelnika

Novosadski odbor Srpske napredne stranke poslao je zvaničan predlog o formiranju nove gradske vlasti na adrese Socijalističke partije Srbije, Srpskog pokreta obnove i Romske demokratske stranke.
Novosadski odbor Srpske napredne stranke poslao je zvaničan predlog o formiranju nove gradske vlasti na adrese Socijalističke partije Srbije, Srpskog pokreta obnove i Romske demokratske stranke.

Kako za 021 kaže lider novosadskih naprednjaka Miloš Vučević, njegova stranka je u pregovorima tražila mesto gradonačelnika, ali nije želeo da potvrdi da je on sam kandidat za fotelju u Gradskoj kući.

"Ne bih lično da se izjašnjavam o tome, ali logično je da je Srpska napredna stranka, kao najjača u tom bloku, u pregovorima tražila mesto prvog čoveka grada", kaže on za 021.

Prema Vučevićevim rečima, SNS održava "redovne kontakte" sa Demokratskom strankom Srbije i Dverima, ali nije želeo da otkriva imena ostalih partija koje bi mogle da popune kvotu neophodnu za rušenje koalicije okupljene oko DS i LSV. On objašnjava da će o tim strankama biti reči tek nakon što socijalisti i blok SPO-RDS prihvati predlog koji su im naprednjaci poslali.

"To je još daleko, ne bih želeo da prejudiciram. Mi želimo najpre da postignemo sporazum sa Socijalističkom partijom Srbije i odborničkom grupom "Svi za Novi Sad". Tek ukoliko se dogovorimo sa njima, započećemo razgovore sa ostalima", kaže Vučević za Novosadski informativni portal.

Podsetimo, devet odbornika Skupštine grada nedavno se izdvojilo u odbornički klub pod nazivom "Svi za Novi Sad". Reč je o tri odbornika SPO koji su se odvojili od LSV, na čijoj izbornoj listi su bili, i svih šest odbornika Romske demokratske stranke. Po prvi put su se oglasili u petak kada su saopštili da su "raspoloženi za nove razgovore sa svima koji hoće da podrže ciljeve oko kojih su se okupili". (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

  • amater

    01.08.2012 14:23
    vlada našeg grada
    pesnik vam govori kroz svoje pesme,
    ono sto "slobodan" čovek reći ne sme.
    dok pravna država ko pokojnik spava,
    vlada našeg grada narod zaj....
    mogi su probisveti ušli u vladu,
    pod stranačkom zaštitom da mogu da kradu.
    dok pošten čovek nema žute banke
    privredni kriminalci doniraju stranke.
    političari s narodom teraju šale,
    u institucije države veruju budale.
    padosmo ljudi na najniže grane
    vode nas bitange neopevane.
    ovakvo društvo opevati nije lako
    svaki bi pesnik rekao tako.
    ko bi opevo sva ova nedela,
    dobio bi nagradu nobela.
    a ja sam samo pesnik amater
    zato im prosto ....
  • -

    31.07.2012 20:09
    -
    i daj vratite zeleznickoj ulici ime u 'zeleznicka' a ne 'zeljeznicka'

    preterujete vise sa tom futoskom okupacijom.
  • 31.07.2012 13:12
    Ko sa đavolom tikve sadi...
    Samo vi pravite vlast sa spo pa će te se provesti gore nego Čanak. A lepo naš narod kaže da ko sa decom spava popišan ustaje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti