Pastor: Promena vlasti je deo parlamentarne demokratije

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, Ištvan Pastor, izjavio je da nema konkretnu informaciju o mogućoj promeni gradske vlasti u Novom Sadu.
Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, Ištvan Pastor, izjavio je danas da nema konkretnu informaciju o mogućoj promeni gradske vlasti u Novom Sadu.

On je ocenio moguće promene kao "ljuljanje javnog mnenja". - Ljuljanja će biti naročito tamo gde je tanka većina. Mislim da je to nešto što je deo parlamentarne demokratije. Ono što sigurno nije dobro je da u takvim situacijama posao, problem koji se mora rešavati, postaje drugorazredni - objasnio je Pastor.

Dodao je i da je krađa glasova i odbornika nešto čemu se mora stati na put.

Pastor, koji je i predsednik Skupštine Vojvodine, ocenio je da nije verovatna promena vlasti na pokrajinskom nivou jer je u pokrajinskoj skupštini formirana velika parlamentarna većina. On je dodao da će izbor nove državne vlasti dovesti do stabilizacije i da sebe vidi kao partnera nove vlade sa kojom bi radio u interesu građana Srbije. (Ivona Temešberger)

  • Radojko

    31.07.2012 14:06
    Tako treba
    Čovek razmišlja razložno ,stara garnitura,nema jeda ako je onako ili ovako to je što je ,narod je izabrao, nema huškanja ,i samo realno , barem javno, i ovo što čujemo,bravo.
  • klaus barbie

    31.07.2012 08:05
    svm je isto sto i sns samo na madjarski nacin, ja kao madjar nisam ni pomisljao da dam glas tom sljamu
  • Пера

    31.07.2012 07:30
    Жути брод
    све више постаје жута подморница, спасавај се ко може.Г.Пастору свака част на резоновању.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti