Jovanov: Ustav ne treba menjati

Ustav Srbije ne treba menjati, jer on čuva suverenitet naše zemlju, izjavio je danas portparol Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Srbije (DSS) i poslanik u Skupštini Vojvodine Milenko Jovanov povodom stava predsednika pokrajinske vlade Bojana Pajtića da bi trebalo izmeniti Ustav.
Ustav Srbije ne treba menjati, jer on čuva suverenitet naše zemlju, izjavio je danas portparol Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Srbije (DSS) i poslanik u Skupštini Vojvodine Milenko Jovanov povodom stava predsednika pokrajinske vlade Bojana Pajtića da bi trebalo izmeniti Ustav.

Pajtić je u intervjuu "Mađar sou" između ostalog rekao da Ustav "sadrži mnogo nedostataka" i da bi država trebalo da ga izmeni kako bi mogla da postane članica EU.

Jovanov je tim povodom rekao da Pajtićeva izjava "kojom traži izmenu Ustava Srbije, radi usklađivanja sa samo njemu znanim evropskim standardima, direktna posledica odluke Ustavnog suda, kojom je ključna odrednica Pajtićeve politike doživela debakl".

Taj funkcioner DSS ocenjuje da su "sva snaga, moć i uticaj Pajtićeve stranke (DS) i njegovog "pokrajinskog režima" bili usmereni na to da se od Vojvodine, zakonom o prenosu nadležnosti i pokrajinskim statutom, faktički stvori država u državi".

Pošto je ta politika odlukom Ustavnog suda doživela neuspeh, Pajtić traži da se menja Ustav kako bi se omogućila eventualna dezintegracija Srbije, rekao je Jovanov i dodao da DSS smatra da baš zato ne bi trebalo menjati Ustav, jer je on "najčvršći bedem odbrane suvereniteta Srbije na celoj njenoj teritoriji".

"Pošto je jasno da se Ustavom čuvaju i Kosovo i Vojvodina, on mora ostati na snazi i DSS će uraditi sve da ga zaštiti od napada i eventualnih izmena, bez obzira na to da li takvi zahtevi dolaze od Pajtića ili njegovih istomišljenika u zemlji i inostranstvu".

Jovanov je dodao da "Ustav Srbije nije ni pisan zbog interesa EU, albanskih ili vojvođanskih separatista, nego isključivo zarad interesa Srbije i njenih građana".

  • Scotch Bonnet

    02.08.2012 08:24
    @G
    Svakom se omane da napise poneku glupost ili pomesa informacije ali u poredjenju sa tobom ja sam amater.

    Kad se ti u svojim postovim budes oslanjao na cinjenice a ne na demagogiju i stranacku mitologiju moci ces da povratis i ono malo kredibiliteta koji bi jedna normalna osoba trebala da ima.
    Izliv SerBskog partiJotizma na mozak se leci na drugaciji nacin a ne lazima i mitomanijom.
  • cisar

    31.07.2012 17:09
    prevaranti
    Nema narod Vojvodine sa vama o cemu da prica,vi ste svoje pokazali.Od jedne bogate zemlje napravili ste rusevine,gde god ste se za nesto uhvatili sve ste upropastili i opljackali.Razlaz,tamo u Srbiji harajte,nece vas ni oni dugo trpeti,doci ce oni sa motkama za BG.O takvom ustavu nema sta ni da diskutujemo.Nase je pravo da odlucimo da li cemo idalje da dozvolimo da nas upropastavate i koristite.Oduzimate nam pravo na lepsu buducnost,dosta je bilo.Upropastavajte tamo vas sor,na to imate pravo,ali ne i Vojovodinu.Zbog vas zivimo kao slepci,pored bogate EU,kojoj smo blizi stolecima od vas.Unazadili ste nas!Bili smo napredni dok se nismo sa vama udruzili.
  • G

    31.07.2012 17:03
    @Scotch Bonnet - iako si veoma često, sa izrazito maloumnim stavovima navodio ogromne količine lupetanja u svojim replikama, dobro bi bilo zarad sopstvenog integriteta da navedeš jedan jedini put da si takvu ili sličnu repliku uputio saletu fašisti koji bez prestanka poziva na proterivanja, revizije državljanstava i nacionalizovanje imovine. Siguran sam da tvoja "bratija" oličena u nacistima i fašistima ima puno bolji plan za Vojvodinu i njene građane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti