Uskoro nove olakšice za privredu

Nove mere vlasti koje bi trebalo da olakšaju poslovanje, privrednici u Vojvodini mogu očekivati najranije za nešto više od mesec dana.
Nove mere vlasti koje bi trebalo da olakšaju poslovanje, privrednici u Vojvodini mogu očekivati najranije za nešto više od mesec dana.



Pokrajinski sekretar za privredu, Miroslav Vasin, kaže da do tada očekuje da poslodavaci, odnosno udruženja koja ih predstavljaju, upute predloge mera koje bi bile objedinjene u jedinstven program, a koji bi bio predočen pokrajinskoj Skupštini, te vladama Srbije i Vojvodine. Vasin očekuje da će biti usvojeno mnogo olakšica, među kojima je i otvaranje povoljnih linija za podsticanje preduzetništva i privrede u okviru aktivnosti Razvojne banke Vojvodine i pokrajinskh fondova.

"I naravno predložićemo da se vratimo oprobanom sistemu podsticanja preduzetništva kroz poreske olakšice. Poznato je da je nekad sistem funkcionisao tako što je novi preduzetnik u prvoj godini poslovanja bio oslobođen najznačajnijeg dela poreza, u drugoj dela poreza, a u trećoj najmanjeg. Taj model je bio dobar i mi ćemo predložiti da mu se ponovo vratimo", kaže pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Posebna pažnja biće posvećena otvaranju što većeg broja poslovnih inkubatora, kao mesta gde preduzentici počinju svoje aktivnosti, gde se preduzeća razvijaju koristeći zajedničke usluge, a iz kojih izlaze potpuno osposobljena za samostalno poslovanje. (D.S.)

  • Scotch Bonnet

    02.08.2012 07:46
    Infuzije
    Olaksice na koju privredu?

    Kasno je davati lekove mrtvom konju.

    Treba kompletan zakon o radu, zaposljavanju, prava radnika, poreske uprave .... promeniti od nule.

    A to je nemoguce za sada.
  • radnik

    01.08.2012 13:10
    Kome je Vasin dosada pomagao lose je prosao
  • Leo

    01.08.2012 09:36
    RBV???
    Preko Razvojne banke Vojvodine? Kao sto ste i do sada razvijali zuta preduzeca preko ove banke??
    Pa pogledajte poslednji finansijski izvestaj.
    Pametnom ce biti dosta.

    http://www.rbv.rs/upload/documents/finizvestaji/nerevidiranifiz22012.pdf

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti