Čanak pisao ambasadorima zbog "političkog progona"

Predsednik LSV Nenad Čanak pozvao je ambasadore 45 zemalja da pomognu da se "zaustavi progon političkih protivnika u Srbiji zloupotrebom državnih organa".

Predsednik LSV Nenad Čanak pozvao je ambasadore 45 zemalja da pomognu da se "zaustavi progon političkih protivnika u Srbiji zloupotrebom državnih organa".

"Verujem da ste iz medija saznali o pritiscima koje ovih dana sprovodi koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke, naročito u gradovima u Vojvodini", naveo je Čanak u pismu ambasadorima i izdvojio slučaj Zrenjanina "gde je u pritisak na potpredsednika LSV Aleksandra Martona, stranku i birače uključena i policija".

Čanak je u pismu ocenio da je, uprkos promeni u retorici, sasvim jasno da su metode koje koriste sada vladajuće stranke na čelu sa Srpskom naprednom strankom poznate iz devedesetih godina.

"Dešavanja poput ovih u Zrenjaninu i Novom Sadu, govore da se vraćamo u period progona političkih protivnika zloupotrebom državnih institucija. Pozivam vas da svojim autoritetom doprinesete da se ta praksa jednom zauvek prekine", naveo je Čanak.

Pored ostalih, pismo je upućeno ambasadorima zemalja iz susedstva, vodećih zemalja Evropske unije, Ruske Federacije, SAD, Kine, Švajcarske, Japana i Norveške.

Komentari 102

  • Dare

    05.08.2012 23:17
    ko ceka, doceka...
    Mene samo zanima hoce li bar jednom da istraje i uradi nesto za Vojvodinu ili ce da se povuce cim se otvori novcanik, nadam se da ce konacno da shvati neke stvari i da uradi nesto konkretno. Vojvodina bi mogla da bude mala Svajcarska samo da se ne salje od svakoga tesko zaradjenog dinara 0.80 para za BG i jug Srbije, a o mentalitetu ljudi iz Vojvodine u odnosu na Srbiju da ne pocinjem...
  • dokaz

    03.08.2012 11:25
    prema rećima
    gospodina Čanka njegova pozamašna imovina ( kao i mnogih drugih stručnjaka u NS kao na pr.popića,jelića,tomaševića, pijanih odbornica...itd) potiče od nedostatka dokaza, a ja bih rekao i nerada organa nadležnih za gonjrnje kriminalaca
  • 03.08.2012 06:56
    Vlatko
    Nenaaaaade zakasnijjjjo siiii. Idi vozi sanke, pivaj My way, snimaj namestene skrivene kamere i sta li jos...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti