FOTO: Srušila se dizalica u Pionirskoj ulici

Radnik "Stana", koji je jutros povređen prilikom pada dizalice na parkirani automobil u Pionirskoj ulici, zadobio je lakše povrede i neće biti zadržan na bolničkom lečenju.
Radnik "Stana", koji je jutros povređen prilikom pada dizalice na parkirani automobil u Pionirskoj ulici, zadobio je lakše povrede i neće biti zadržan na bolničkom lečenju.

U Kliničkom centru za Radio 021 kažu da je 30-ogodišnji C. B., koji je prilikom pada povredio levu polovinu grudnog koša i obe potkolenice, u Urgentni centar dovezen kolima Hitne pomoći, koja ga je zbrinula na licu mesta. U Urgentnom centru urađena je kompletna dijagnostika, na osnovu koje je utvrđeno da je reč o lakšim povredama.

Kako za Radio 021 kaže pomoćnik direktora "Stana" za logistiku Jovan Konjović, do nezgode je došlo jutros oko 9 i 30 prilikom krečenja fasade na zgradi u Pionirskoj ulici, ali uzrok pada dizalice još nije poznat.

"Prilikom pomeranja platforme za radove na fasadi došlo je do iznenadnog prevrtanja dizalice. Uzrok još uvek nije poznat i njega će utvrditi nadležni organi koji su napravili uviđaj i uzeli sve neophodne podatke. Radnik koji se nalazio u korpi je bio dobro obezbeđen i nije ispao iz nje, a to je najbitnije", naveo je Konjović.

Pri padu krana oštećen je jedan automobil koji je bio parkiran ispred zgrade i ograda obližnjeg teniskog terena. (D.S. - V.K.)

  • Boki NS

    03.08.2012 13:13
    Nervozni kreten je drndao radnike da hoće da prođe autom tuda, što nije mogao od jednog od dugih držača sa strane. I radnici su na kraju da bi smirili bahatog vozača pomerili jedan krak (što se i vidi na slici, prednji, desni krak) i u tom momentu se kran nagnuo i pao...

    E sad... Čija je tu krivica...pa verovatno nije trebalo da diraju krake, ali šta će ljudi, hteli da se reše dr***ije koji je urlao da hoće da prođe...
  • 01.08.2012 18:52
    Godišnje širom sveta poginu stotine radnika na tim platformama. Siguran sam da su svi iz samo u Srbiji (tm).
  • 01.08.2012 16:19
    javasluk ubija
    Stetocine neopevane... Da su se drzali procedura rada sve bi bilo kako treba... Ovako "samo" materijalna steta, a mogao je i da strada minimum jedan covek.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti