Dogovoreno poskupljenje taksi prevoza u Novom Sadu

Cene taksi prevoza u Novom Sadu moraju biti povećane, jer su trenutne tarife neodržive, poručuju iz novosadskog taksi udruženja "Sitans".
Cene taksi prevoza u Novom Sadu moraju biti povećane, jer su trenutne tarife neodržive, poručuju iz novosadskog taksi udruženja "Sitans".

Predsednik ovog udruženja Milan Paunović izjavio je za Radio 021 da su taksisti zbog nerealno niskih cena koje im je nametnula Gradska uprava za saobraćaj angažovali ekonomistu i mašinskog inženjera koji su izračunali i potvrdili da su trenutne tarife neopravdano niske.

"Ekonomski najniža cena taksi prevoza u Novom Sadu bi trebalo da iznosi 100 dinara za start i 52 dinara za kilometar vožnje, što se podudara sa predlogom Gradske uprave za saobraćaj iz prošle godine. Ipak, Gradsko veće je iz nama nepoznatih razloga odbilo taj predlog i propisalo trenutnu tarifu po kojoj start i kilometar vožnje koštaju po 40 dinara", objasnio je Paunović.

On dodaje da još uvek nije poznato kada će nove cene stupiti na snagu i da to pre svega zavisi od gradskih čelnika, koji treba da usvoje zahtev udruženja. Prema njegovim rečima, nove cene će važiti za sva taksi udruženja u gradu.

"Ova cena koja bude donesena će važiti za sva udruženja u Novom Sadu, jer je to cena po kojoj se auto taksi prevoz mora obavljati i to piše u zakonu. To znači da vožnja ne može biti ni skuplja ni jefitinija, pa samim tim cena mora biti ekonomski opravdana", završio je Paunović.

Taksisti poručuju da su pored povećanja cene prevoza sa gradskim vlastima dogovorili i da se poboljša rad inspekcijskih organa na kažnjavanju vozača koji taksiraju bez dozvole. (Vuk Kešelj)

  • 15.11.2012 01:19
    dopuna 2
    poenta : sto jeftiniji taksi, vise korisnika, samim tim veca potreba za vozacima pa puta "ulaz " u firmu pa puta "usluga radio centra" ... OGROMAN NOVAC je u pitanju na nivou 4-voro godisnjeg mandata gradske vlasti. Ima se zaista sta deliti izmedju "vlasnika" firmi i "krmece brigade" iz saobracajne inspekcije.
  • 15.11.2012 01:15
    dopuna
    nisu to " udruzenja", nego "firme" sa kojima "taksisti" imaju ugovor o poslovno tehnikoj saradnji i kojima placaju " usluge radio centra". Jedina udruzenja su "novosadjani", " vojvodjani" i "PAN" kao No.1 u N.S po svakom pitanju...
  • kuzmanovic boro

    28.09.2012 05:49
    siti taksi
    ovaj gospodin sto kaze da to nije tezak posao on se puno vara jer da je on svestan svoji reci tako nebi nikad rekao jedan taksi vozac odgovara za svakog putnika kojeg preveze gospodin misli to je samo sedi i vozi i bas te briga koje gluposti nek on malo razmisli

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti