Čankova ostavka zbog Vojvodine

Lider LSV Nenad Čanak podneo je ostavku na mesto predsedavajućeg Nacionalnim savetom za decentralizaciju zbog postupanja državnih organa prema Vojvodini.

Lider LSV Nenad Čanak podneo je ostavku na mesto predsedavajućeg Nacionalnim savetom za decentralizaciju zbog postupanja državnih organa prema Vojvodini.

Čanak je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je ostavku predao premijeru Srbije Ivici Dačiću, kao oblik protesta zbog postupanja državnih organa prema Vojvodini i uništavanja poslednjih ostataka autonomije Vojvodine i ideje decentralizacije.

"Pokušaj upodobljavanja vlasti između lokalnog i državnog nivoa predstavlja nastojanje da se uspostavi partijska vertikala i volja građana podredi partijskim centralama", rekao je on.

Predsednik LSV je naveo i da je Srpska napredna stranka optužila LSV i njega lično za korupciju i sporne privatizacije, kao i da ga je optužila da je sproveo partijsku reformu pravosuđa. Ocenio je da naprednjaci zaboravljaju da on nije bio u vlasti i najavio da LSV to neće trpeti i da će zatražiti pomoć svih relevantnih međunarodnih institucija i, kako je rekao, sprečiti pad Srbije u provaliju.

  • Mikula mali

    03.08.2012 07:51
    Samo par pitanja
    Od kada je gospodin N. Canak bio predsednik tog saveta?
    Koji su sve krajnji dometi (rezultati rada) tog saveta?
    Sta je od tih rezultata direktno osetila Vojvodina, ciji je on tamo bio eksponent? Da li je status vojvodjanske autonomije direktno srazmeran angazovanju gospodina Canka i njegovih saradnika na poslovima vezanim za decentralizaciju u Srbiji?
  • s

    03.08.2012 07:25
    s
    Konačno je uradio JEDNU dobru stvar ,Hvala
  • @ Agronom

    03.08.2012 07:18
    Nisam razumeo komentar ali Iznogud je bio prvo strip pa tek onda (ne tako dobar) crtani

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti