URS: Bilo je krajnje vreme za Čankovu ostavku

Ostavka Nenada Čanka na funkciju predsednika Nacionalnog saveta za decentralizaciju prvi je i jedini konkretan korak koji je načinio za sve godine predsednikovanja, ocenio je član Predsedništva URS-a Slobodan Maraš.

Ostavka Nenada Čanka na funkciju predsednika Nacionalnog saveta za decentralizaciju prvi je i jedini konkretan korak koji je načinio za sve godine predsednikovanja, ocenio je član Predsedništva URS-a Slobodan Maraš.

URS zamera Čanku, lideru Lige socijaldemokrata Vojvodine da je, kako se navodi, za više od 1.200 dana njegovog predsednikovanja Nacionalni savet za decentralizaciju održao samo jednu sednicu i to 17. marta 2010. godine.

"Nenad Čanak je 20 godina teoretisao o decentralizaciji, 12 godina sedeo u vlasti, ništa ne radeći, dok je decentralizaciju, za svega par meseci, pokrenuo URS", navodi Maraš i dodaje da je "neodgovorno i nedosledno pretiti međunarodnim faktorom oko eventualne promene vlasti u Novom Sadu i praviti lični marketing oko ostavke na jednu od funkcija koje obavlja".

Maraš je ukazao da na planu decentralizacije Čanak "nije učinio ama baš ništa, osim što je dao nekoliko dnevnopolitičkih i marketinških izjava".

  • Iščašeni autonomaš

    05.08.2012 08:52
    Čanak
    Čanak je dosledan samo na rečima,a na delu je ništa!Važno da je tamo pozapošljavao razne kadrove po stranačkom kriterijumu,ali ništa konkretno nije uradio.Za njegovog vakta Vojvodina je osiromašila i pala po prihodima ispod uže Srbije.Koliko je zaštitio Vojvodinu vidi se da je jednom odlukom USS tzv. autonomija nestala.
  • Ivan

    04.08.2012 15:02
    @Žana
    Žana, pa ti si kraljica... SMaraš :)
  • Justicija

    03.08.2012 14:11
    Kao i ce zivot i politicko delovanje canka , moze se svesti i sedenje u fotelji i necinjenje niceg!
    Dakle
    Jedno veilo NISTA postigao je canak za 20 godina.
    Imao jednu sednicu al je primao platu sve vreme sa svim mogucim dodacima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti