Sve manje mesta na Gradskom groblju

Na novosadskom Gradskom groblju od prošle nedelje se sahrane obavljaju na zaštićenom zelenom pojasu na osmom grobnom polju, jer na delu polja predviđenom za sahranjivanje, osim rezervisanih, više nema slobodnih mesta.
Na novosadskom Gradskom groblju od prošle nedelje se sahrane obavljaju na zaštićenom zelenom pojasu na osmom grobnom polju, jer na delu polja predviđenom za sahranjivanje, osim rezervisanih, više nema slobodnih mesta.

Direktor "Lisja" Damir Kondić, izjavio je za Radio 021 da oni nemaju neophodne dozvole za otvaranje devetog grobnog polja, pa su prinuđeni da za sahrane koriste i prostor koji nije za to predviđen. "Istina je da se sahranjivanje vrši na zelenom zaštićenom području, ali na rubnim delovima postojećih grobnih mesta, tako da se zelenilo ne narušava u velikom procentu", objasnio je Kondić.

On je dodao da građevinska dozvola za deveto polje kasni jer nisu rešeni imovinsko pravni odnosi na toj parceli, i da se taj slučaj nalazi u ministrastvu građevine u Beogradu. Prema njegovim rečima, očekuje se da jedna od prvih odluka novog ministarstva bude da "Lisje" dobije tu parcelu, a da do tada na obodima postojećih parcela ima dovoljno mesta.

"Deveto polje će sasvim sigurno biti dovoljno za nekoliko narednih godina, a dok nam se ono ne preda na upotrebu, sahranjivanje će uz odobrenje Zavoda za izgradnju grada ići bez problema na postojećih osam polja", rekao je Kondić.

On je dodao da bi dozvola za izgradnju devetog grobnog polja trebalo da bude izdata najkasnije u septembru, nakon čega će ovo preduzeće krenuti sa izgradnjom staza, uvođenjem vode i ozelenjavanjem. (Vuk Kešelj)

Satiričnu verziju ove vesti pogledajte u novoj epizodi Teleplova ''Bez grobljanskih mesta''.

  • Сремац

    06.08.2012 15:17
    ЦИРКУС ЈЕ ЈОШ УВЕК У НАШЕМ ГРАДУ
    Када би сви били глупи и када неби знали ко је био директор Лисја,ко директор ЗИГ-а ко министар грађевине, или пак, ко председник комисије за легализацију у Новом Саду објеката који су "затворили" ширење гробља - ова вест би и била вест.Овако она је наставак прљавог посла политичких дилетаната.
  • 06.08.2012 12:01
    naci ce se rupa i za vas, bez brige
    e pa ako ste ocekivali konacno izbavljenje od drzave srbije odlaskom kod grobara u rupu...bice da i tu ima problema...ipak umrite s mirom negde ce vas vec zakopati, nemoojte da ste perfekcionista
  • 06.08.2012 11:32
    Pitati stručnjaka sa iskustvom
    A što ne pitaju predsednika šta da rade? U tome je bar stručan...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti