Pripremite sitan novac kad se vozite autobusima GSP-a

Novosađani koji se voze autobusima GSP-a trebalo bi da pripreme sitan novac, jer vozači ovog preduzeća nemaju sitnog novca za vraćanje kusura.
Novosađani koji se voze autobusima GSP-a trebalo bi da pripreme sitan novac, jer vozači ovog preduzeća nemaju sitnog novca za vraćanje kusura.

U GSP-a su istakli da njihovi vozači već izvesno vreme imaju problem sa vraćanjem kusura putnicima zbog nedostatka sitnog  novca u opticaju. U soapštenju ovog preduzeća se navodi da je u poslednjih nekoliko nedelja postalo nemoguće da obezbede dovoljnu količinu metalnog novca jer Narodna banka Srbije ne obezbeđuje banke u Novom Sadu dovoljnim količinama sitnog novca zbog čega banke nisu u mogućnosti da snabdevaju javna komunalna preduzeća čija delatnost zahteva svakodnevni rad sa kovanim novcem radi vraćanja kusura.

"Koliko dugo će trajati ovaj problem ne znamo jer ništa zvanično nismo čuli od Narodne banke Srbije, kao ni koji je razlog zbog čega nešto što je odlično funkcionisalo mesecima unazad sada prerasta u problem. Putnici su nezadovoljni, a vozači nisu u mogućnosti da im izađu u susret. Zbog svega navedenog, JGSP "Novi Sad" apeluje na sugrađane da pripreme sitan novac prilikom kupovine karte kako bismo izbegli neprijatne i konfliktne situacije u autobusima", navodi se u saopštenju.  

Drugo rešenje u slučaju da putnik nema sitan novac za kartu, a vozač nema da mu vrati kusur, jeste da se vozač potpiše na kartu koju je izdao, a putnik do kraja dana treba da dođe u blagajnu prijema pazara u direkciji da preuzme svoj novac.

  • s

    06.08.2012 12:55
    s
    Evo javili iz GSP-a da sitan novac može da se odnesemo na bilo koje mesto za uplatu pazara ( što ne znam gde je al predpostavljam kod pozorišta) ,pa hajde da ih zaspemo sitnim novecm iz "kasica prasica" .
  • 06.08.2012 12:25
    mirko slavko jajaro jedna
  • 06.08.2012 12:24
    Deki
    Ja se "vozam" GSP-om za 1612 dinara mesečno koliko košta markica. Realno gledano, koliko koristim GSP, 70% tog iznosa sam im dao za džabe.
    A čekam autobus i po 15 minuta.

    Ne znam kako izgleda taj novi sistem za elektronsku naplatu koji govore da će postaviti, ali sumnjam da će valjati (svima, i građanima i preduzeću).

    Moj predlog je sledeći: uvesti elektronsku naplatu putem bežičnih RFID kartica sa nekom vrstom "prepaid" kredita. Na trafici kupite dnevnu kartu za npr. 50 km. Uđete u vozilo i senzor vas registruje (kao senzor protiv krađe na ulazima prodavnica). Izađete iz vozila opet vas registruje. Vaš kredit se smanji za pređenu kilometražu. Na stajalištima postoji uređaj koji će prikazati koliko je još "kredita" na kartici. Dopuna kredita na trafikama i putem SMS-a.
    Jedini problem u ovom rešenju su gužve i guranje na vratima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti