Radnici "Čistoće" otkazali štrajk do daljnjeg

Radnici JKP "Čistoća" neće ipak štrajkovati zato što su im ispunjena tri od pet zahteva koja su postavili svom poslodavcu.

Radnici JKP "Čistoća" neće ipak štrajkovati zato što su im ispunjena tri od pet zahteva koja su postavili svom poslodavcu.

Predsednik sindikata, Momčilo Arsenijević, kaže da će do štrajka doći ako im se ne ispune i preostala dva zahteva. - Ostavljeno im je vreme od 45 dana, tako smo se dogovorili sa rukovodstvom preduzeća. U tom periodu bi trebalo da reše brisanje iz delatnosti da je Čistoća zadužena za hvatanje pasa i mačaka lutalica i da ispitaju razlog zbog čega je preduzeće dovedeno u katastrofalnu finansijsku situaciju, odnosno gubitak od oko pola milijarde dinara - objasnio je Arsenijević.

Ukoliko im rukovodstvo firme ne ispuni preostale zahteve, prete svakodnevnom jednosatnom obustavom rada. Radnici su bili zahtevali i isplatu zaostalih zarada, uplatu zaostalih doprinosa i isplatu dugovanja prema sindikatima i ostalim udruženjima i ti zahtevi su im ispunjeni.

Kao probleme preduzeća navode višak administrativnih radnika, a manjak izvršioca, to jest onih koji zapravo odnose smeće. Žale se na stranačko zapošljavanje, a kao dodatni problem Arsenijević navodi zastareo vozni park. - Vozni park je u katastrofalnom stanju što znači da ljudi nemaju sa čim da rade, čekaju jedni druge da završe, pogotovo sad, po ovom vremenu - požalio se on.

Podsetimo, radnici "Čistoće" su prvo najavili generalni, a zatim jednosatni štrajk. (Ivona Temešberger)

  • Perica

    07.08.2012 06:42
    Puna podrska radnicima Cistoce.
    Samo napred stisnite neradnike.
  • никола

    07.08.2012 06:37
    Арсенијевићу, у праву си за број запослених. Али не кажеш да у фирми раде и по неколико чланова из једне породице. Само кад би један напустио фирми, вероватно би нам било боље. Надам се да ће се неки овде пронаћи, да не именујем. Зар није тако. Oво је питање на које треба да одговориш на следећој конференцији.
  • NS

    06.08.2012 14:15
    Bez prenemaganja
    Apsolutno su u pravu oba anonimusa. Prošetajte gradom petkom ili subotom uveče i pokušajte da bacite žvaku ili (daleko bilo) kutiju cigara negde. Gde?! Kante pretrpane i onda mi kulturni (budale) nosimo praznu kutiju u džepu dok ne naiđemo na neku kantu iz koje se ne diže krivi toranj... Štrajkuju oni odavno.
    Ne daj Bože da ste pušač i ne želite da ostavljate pikavce po ulici. Jedino sebi u ruku da gasite cigaru i štekate je u džepu.
    I molim lepo, ako vam se ne sviđa posao, ne sviđa vam se novac, dajte otkaz. Ima ko nije gadljiv na posao, kao što kaže Anonimus. Jadni mi, nemamo nikoga na birou, pa neće popuniti radna mesta. Jok.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti