Više stotina potpisa za vraćanje nadležnosti Petrovaradinu

Peticiju za vraćanje nadležnosti gradskoj opštini Petrovaradin u proteklih nedelju dana potpisalo je nekoliko stotina stanovnika ove opštine.

Peticiju za vraćanje nadležnosti gradskoj opštini Petrovaradin u proteklih nedelju dana potpisalo je nekoliko stotina stanovnika ove opštine.

Kako kaže Svetislav Mirković iz Udruženja građana "Centar Petrovaradin", koje je iniciralo potpisivanje peticije, cilj je da se opštini Petrovaradin vrate nadležnosti koje su joj zagarantovane važećim Statutom grada Novog Sada iz 2008. godine.

- Sada funkcionišemo kao mesna zajednica, a sve što mi želimo jeste da se ispoštuje zakon i da se Petrovaradin tretira kao gradska opština, što i jeste. Na taj način deo novca iz gradskog budžeta koji dajemo mi, kao poreski obveznici, vratio bi se u Petrovaradin. Petrovaradin ima turistički potencijal i hoćemo da ovde napravimo turistički centar sremske strane - objašnjava Mirković.

Peticija se potpisuje vikendom na tamošnjoj pijaci u vremenu od 9 do 12h.

Područje gradske opštine Petrovaradin čine naselja Petrovaradin, Bukovac, Stari Ledinci, Ledinci i Sremska Kamenica.

  • Perica

    07.08.2012 06:36
    ISTINA ALI
    Sve je istina i tacno. Zamislite sve novce uzima grad NOVI SAD i gradska uprava. Secate se onog Beograd odnese sve. E to je to i nije daleko dan kad ce Banacani traziti svoje, Sremci svoje i Bacvani svoje. A treba i da traze zasto bi neko izdrzavao neradnike. Od Srbije ce ostati Beogradski pasaluk ali bice tu jos cepanja i razdvajanja. Zato treba rasterati sve dusebriznike koji su se pojavili devedesetih oduzeti imovinu koju nisu zaradili. Ili jos jednostavnije doneti zakon o poreklu imovine pa da vidis.
  • Dragoslav

    06.08.2012 09:06
    Zaustavite fašiste. Ne okrećite glavu. Sutra će doći i po vas.
  • TPezos

    06.08.2012 09:02
    Samo napred. Makar ce se znati odgovornost i nece moci da se sakrije u gomili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti