Krađe stvari i nestanci dece svakodnevica na Štrandu

Posete Štrandu ove godine, zbog ogromnih vrućina koje vladaju, veće su nego ikad.
Posete Štrandu ove godine, zbog ogromnih vrućina koje vladaju, veće su nego ikad.

Od početka sezone novosadsku gradsku plažu posetilo je 376.000 gostiju, tako da je prošlogodišnji rezultat već premašen, kaže Ivan Nožinić iz "Gradskog zelenila". On za "Press" objašnjava da su na samo 44.000 poseta od apsolutnog rekorda postavljenog 2008. godine, kada je Štrand posetilo oko 420.000 ljudi.

On upozorava da se krađe dešavaju gotovo svakodnevno, te da redarska služba u saradnji s policijom nastoji da broj krađa svede na minimum. Na inicijativu građana početkom prošle sezone, neposredno uz glavni ulaz na plažu, postavljeno je 48 kaseta za odlaganje ličnih stvari, a ukoliko bude potrebe, u "Gradskom zelenilu" spremni su da povećaju broj kaseta.

U periodima velikih poseta dešava se da dnevno bude i po petoro izgubljene dece na Štrandu, a od početka sezone bilo je 15 teških intervencija spasilaca, dok se manje dešavaju svakodnevno.

  • semtex

    09.08.2012 05:17
    sangajski triatlon
    Stara fora...sveras se busom do stranda,okupas se i vratis se kuci bajkom.
  • mimi

    08.08.2012 14:05
    nema tu leba
    Štrand definitivno nije ono što je bio i ono što mu je namena...Prema tome dragi moji možemo mi ovde da vezemo i drvimo nikoga se to ne tiče. Briga zelenila je samo kako da kasira kintu i PA PA.
    Štrand je za mene pluskvam perfekt...idem na divlju plažu pa se shodno njoj i osećam, odnosno ne očekujem nikakav komfor zauzvrat.
  • dule

    08.08.2012 13:35
    @Anonimus
    Slažem se sa svim, posebno proširenje kapaciteta. Jedino se ne slažem za suncobrane (mogu ljudi da donose svoje) i cene pošto cene jesu veće nego u gradu ali vas niko ne sprečava da sa sobom ponesete i piće i hranu. Ko bi hladno piće i vruću, sveže spremljenu hranu ipak mora malo više i da plati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti