Na fakultetima 1.540 slobodnih mesta

Maturanti koji u prvom upisnom roku nisu uspeli da se domognu indeksa, drugu šansu imaće u septembru, pri čemu su na Novosadskom univerzitetu ostala još 1.543 slobodna mesta.
Maturanti koji u prvom upisnom roku nisu uspeli da se domognu indeksa, drugu šansu imaće u septembru, pri čemu su na Novosadskom univerzitetu ostala još 1.543 slobodna mesta.

 

Priliku da započne studije na teret budžeta imaće 261 kandidat, dok su 1.282 mesta namenjena samofinansirajućim studentima. Najveće šanse za upis su na Ekonomskom i Pravnom fakultetu, kao i na Tehničkom fakultetu "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu. Primera radi, na Poljoprivrednom fakultetu nije ostalo nijedno mesto na budžetu.

Prijem dokumenata je 3. i 4. septembra, a polaganje prijemnih ispita trajaće od 4. do 12. septembra. Sve informacije u vezi sa drugim upisnim rokom mogu da se pronađu na sajtu Univerziteta u Novom Sadu (www.uns.ac.rs).

U okviru prvog upisnog roka indekse je dobilo 8.550 brucoša, od čega je 4.957 dobilo priliku da se u toku prve akademske godine školuje o trošku države, a još 3.575 u statusu samofinansirajućih studenata.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti