Deca se povređuju na izlomljenim igralištima

Poslednjih nekoliko nedelja, najmlađim Novosađanima koji se igraju u Limanskom parku preti opasnost da se povrede zbog uništene konstrukcije igrališta.
Poslednjih nekoliko nedelja, najmlađim Novosađanima koji se igraju u Limanskom parku preti opasnost da se povrede zbog uništene konstrukcije igrališta.

Mališani se spuštaju niz faličan tobogan, kom nedostaje dva metra konstrukcije, pa umesto bezbednog spuštanja izleću s njega i padaju na zemlju. Deca mogu da se poseku na oštećenu plastiku i propadnu kroz naprsle merdevine, a nisu bezbedne ni ljuljaške, mostić, kao ni sprave za rekreaciju dece.

Načelnica pedijatrije u Domu zdravlja Branislava Stanimirov kaže za "Novosti" da su hematomi, ogrebotine, prelomi, kao i dublje posekotine najčešći oblici povreda mališana uzrasta od dve do 10 godina na dečjim igralištima.

"Predškolski uzrast je najčešće sklon povredama, a za mesec dana smo na našem odeljenju zbrinuli oko 850 mladih pacijenata koji su se ozledili tokom dečje igre, između ostalog i na gradskim igralištima", navodi ona.

U Zavodu za izgradnju grada navode da je glavni uzrok oštećenih igrališta vandalizam huligana iz kvarta, kao i da je deo nebezbedne opreme odnet na popravku. Međutim, oni nisu naveli datum kada će dečje igralište biti u potpunosti bezbedno, budući da, prema njihovim rečima, postoje problemi pri nabavkama opreme za ovakve objekte.

  • 09.08.2012 06:02
    SRAMOTA
    A sta reci za roditelje koji sede mrtvi-hladni dok im deca lome plasticne konstrukcije tobogana??? Ili mame koje u detinjstvu nisu videle ljuljaske,pa se sada lepo smeste i ljuljaju???
    Deca su nam divna ko ih vaspitava!!!
    Svete kuda ides???
  • NS

    08.08.2012 22:39
    Plakati ili povraćati
    Malopre (sreda 23h) stradalo još jedno igralište. 5 mladih doneli flaše (gde samo nađoše staklene) i redom lupaju po "đačkom igralištu".
    Užasno je gledati takav besmisao.

    (Nisam nindža da se mešam nenaoružan)
  • tzp

    08.08.2012 21:44
    U Srbiji se nista ne radi povodom vandalizma vec 30 godina... Citav grad su isvrljali maloumnici sa nekim glupavim navijackim i drugim zvrljotinama. Takodje sve sto moze da koristi gradjanima, idijoti iscupaju, preseku, razbiju. A sto je najgore, sto ih niko za to ne vija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti