Gradnja Arhiva kasni i poskupljuje

Gradnja nove zgrade Istorijskog arhiva kasni tri meseca, a vrednost radova je već porasla za blizu 50 miliona dinara.
Gradnja nove zgrade Istorijskog arhiva kasni tri meseca, a vrednost radova je već porasla za blizu 50 miliona dinara.

Naime, planirano je da prva faza izgradnje Arhiva košta 169 miliona dinara a da radovi budu gotovi do 25. juna, ali vrednost investicije naprasno je skočila na 220 miliona, dok se završetak radova ne nazire, piše Blic.

U "Poslovnom prostoru", koji je investitor radova, kašnjenje pravdaju lošim vremenskim uslovima i većim obimu poslova, koji je doveo i do povećanja troškova. Oni dodaju da je novac za prvu fazu radova obezbeđen, ali da nastavak gradnje mora da sačeka rebalans gradskog budžeta.

Izgradnja Istorijskog arhiva jedna je od najvećih investicija poslednjih godina u Novom Sadu, a predviđa pravljenje trospratnice od 6.000 kvadratnih metara, od čega bi najveći deo bio iskorišćen za čuvanje dragocene istorijske građe.

  • LimanacNS

    09.08.2012 12:09
    @Guta Chawatre
    To ti pričam.
  • Guta Chawatre

    09.08.2012 11:51
    @LimanacNS
    Nigde u svetu se ne probijaju rokovi zato što se projektna dokumentacija uradi pedantno, na tenane uz sve prethodne uslove i saglasnosti i pre svega kvalietan projektni zadatak. Ovo su preduslovi da se obezbedi brza i efikasna gradnja, da se pravilno isplanira budžet...
    Dokle god ovo društvo ne shvati važnost projektovanja rokovi će se probijati kao i budžeti.
  • LimanacNS

    09.08.2012 09:00
    @Anonimus
    Gradnja jedne zgrade kasni tri meseca, to je baš jak dugoročni projekat. Mogli su je izgraditi za to vreme. Na turskoj, egipatskoj i bugarskoj obali kompanije izgrade hotel sa 5 zvezdica i nekoliko stotina soba za 6 meseci. Kako se njima ne dogodi da omanu u roku izgradnje i troškovniku? Jednostavno. Zato što bi u tom slučaju plaćale penale. Jugoslavija je bila poznata po tome što je uspešno gradila brane u Aziji i Africi. Šta bi bilo da su probijali rokove kad su hteli, na tako kapitalnim projektima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti