Šetnja pasa pod budnim okom komunalnih inspektora

Komunalna inspekcija je od početka godine podnela 80 prekršajnih prijava i naplatila 30 mandatnih kazni zbog vođenja psa bez povoca, brnjice, dokumentacije, potvrda i PVC kesa.

Komunalna inspekcija je od početka godine podnela 80 prekršajnih prijava i naplatila 30 mandatnih kazni zbog vođenja psa bez povoca, brnjice, dokumentacije, potvrda i PVC kesa.

- Komunalni inspektori uz asistenciju komunalne policije par puta nedeljno obavljaju kontrolu izvođenja pasa. Tokom svake kontrole inspektori evidentiraju bar nekoliko prekršaja po raznim osnovama - kaže šef komunalne inspekcije Srđan Jakovljev.

On dodaje i da su Novosađani koje hvataju u prekršaju sa psom uglavnom neprijatni. - Vlasnici pasa koje zateknemo u prekršaju često su i agresivni prema ovlašćenim licima, a neretko se dešava da beže kada u daljini vide patrolu komunalnih policajaca i komunalnih inspektora - priča Jakovljev.

On podseća da je na osnovu Odluke o držanju domaćih životinja propisano da psi koji se drže kao kućni ljubimci, a mogu predstavljati opasnost po okolinu, moraju da se izvode na povocu koji ne može da bude duži od jednog metra i sa brnjicom.

  • everlast

    25.04.2015 11:15
    Evropa i mi
    Nemam nista protiv da me neko zaustavi u setnji sa psom i da me kulturno zamoli za papire od psa koga setam, da me kulturno pita da li ima kesicu za izmet, ali isto tako mislim da komunalna policija nije ni blizu obucena ni opremljena da vrsi takve kontrole, jer nemaju citac za ocitavanje cipa, (cip sam uredno platio) i iz tog oga smatram da ne trebam u svakodnevnoj setnji da nosim pasos. Zamislite sad policajca koji nema uredjaj da vam ocita cip sa licne karte pa vas vodi u stanicu na proveru identiteeta, jer on nema operemu, a vi uredno imate licnu kart, na sta bi to licilo. Bio sam sa psom u Italiji i Sloveniji koje su clanice EU i video kako to funkcionise kod njih. Npr. sa javnih povrsina je obavezno uklanjanje izmeta, ali pas moze da piski bilo gde sem u zatvorenim javnim objektima kao sto su trzni centri i td. Ali sam zato hiljadu puta video kod nas majku sa malim detetom kako vodi dete u parku iza zbunja da dete vrsi nuzdu i nisam video nikad komunalnog policajca da je nkom za to naplatio kaznu. O djubretu kod nas na ulicama je bespredmetno govoriti, i u EU se prlja dosta, vido sam rano ujutru gomilu djubreta u parku, limenki i flasa piva od lumpovanja prethodne veceri, ali posle par sati kad ponovo prodjem sve je cisto i pokupljeno. Jos jedan problem koji ljudi cesto previde je pitanje pasa lutalica, u EU su svi ili u azilima ili udomljeni, a kod nas to nije slucaj, pa se postavlja pitanje gde oni vrse nuzdu? Ko moze da napravi razliku izmedju govanceta psa lutalice ili psa sa vlasnikom? Imamo mi ozbiljnijih problema u zemlji od tih gde kake kucici. Naravno to nije razlog da se mi vlasnici ne ponasamo odgovorno i da cistimo za svojim ljubimcima ili da pustamo potencijalno opasne pse medju ljude i decu.
  • Samo neko ko ima ljubimca

    03.10.2012 20:02
    Zamena teza
    U nasim parkovima i na nasim ulicama sigurno nema ljudskih fekalija (fecesa i urina), ispovracane hrane, bacenih ulozaka, spriceva, igala, skrsenog stakla. Svi kontejneri ispunjavaju evropske standarde za odlaganje smeca, savesni gradjani sortiraju otpad i ne bacaju isti na sve strane. Medicinski otpad se skladisti prema propisanoj proceduri i sigurno ne postoji mogucnost sirenja zaraze. U zemlji se marljivo reciklira i svi priljezno ucestvuju u tome. Nema aerozagadjenja, kao ni zagadjenih vodotokova i jede se zdrava hrana bez prekomerno koriscenih pesticida. I onda gle cuda, u jednoj takvoj ekoloskoj oazi, stecistu fizicki i mentalno zdravih, jakih, tolerantnih i dobronamernih ljudi, blistavih pogleda i nasmejanih lica, necije pseto ce podici nogu i narusiti harmoniju.
  • Abadon

    14.08.2012 08:43
    @'ljubitelji zivotinja'
    Isfrustrirana gospodo, molio bi vas da za vasim ljubimcima uklamnjate izmet, da im stavljate korpe, da uvazavate one koji ne dele vase odusevljenje i obozavanje. Nemam apsolutno nista protiv da svako ima ljubimca sve dok taj ljubimac ne pocne da ugrozava bezbednost i higijenu u okolini u kojoj se nalazi. Ako vam se ne dopada propis da nosite papire i/ili korpe, a vi ih onda nemojte nositi pa se preganjajte sa vlastima. Nemojte da terate inat tako sto necete postovati NIJEDNO pravilo, pa cak ni ona osnovna pravila ponasanja koja ne treba da vam propise drzava nego koja treba da postujete kao razumni ljudi. Ja vam garantujem, ako neki od tih vasih ljubimaca ujede ili povredi moje dete, nece biti zakona koji ce zastititi vlasnika. Hvala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti