FOTO: Eđšeg obnovljen, ali i dalje bez namene

Iako je od skoro stara streljana Eđšeg u Ulici Antona Čehova rekonstruisana i dalje nije poznato koja će biti namena ovog objekta.
Iako je od skoro stara streljana Eđšeg u Ulici Antona Čehova  rekonstruisana i dalje nije poznato koja će biti namena ovog objekta.

Kompletni radovi su gotovi, ali se ne zna na koji način će prostor biti iskorišćen, kaže za Radio 021 pomoćnik direktora "Poslovnog prostora" Srđan Crkvenjakov.

Stanari ove ulice nezadovoljni su što i dalje ne znaju šta im se nalazi u komšiluku, a nagađaju da će nekadašnji dvorac biti pretvoren u školsku ustanovu. Prema ranijim najavama gradskih zvaničnika,  na ovom mestu biće koncertna sala, građevinski prostor ili će on imati sportsku namenu.

Grad je u obnovu Eđšega uložio 55 miliona dinara, a radove je nadgledao Zavod za zaštitu spomenika kulture, sa ciljem da mu se u što većoj meri vrati prvobitan izgled. Ovaj kulturno-istorijski spomenik obnovljen je na inicijativu stanara okolnih ulica, jer je poslednjih dvadeset godina važio za mesto gde se okupljaju beskućnici.

Rekonstrukciju Eđšega tražila je i Streljačka družina "Novi Sad 1790",  zahtevajući da im se vrati zdanje nacionalizovano nakon Drugog svetskog rata.

Dvorac je sagrađen 1890. godine za stogodišnjicu Građanskog streljačkog društva, a zа spomenik kulture proglаšen je pre pet godina. (Suzana Stojićević)

  • Tale

    13.08.2012 16:37
    Podunavski Edukativni centar mladih
    Ovde mogu da treniraju talenti iz svih oblasti nauka,da se stvaraju i pospešuju mladi talenti ,i naravno da dolaze mladi iz drugih država .Ova zgrada i ona oduzeta u S.Kamenici od Šarića ,bile bi idealni zajednički centar (kao jedna celina ) za mlade i perspektivne ljude .Šta ćete bolje ulaganje ,nego u mladost.
  • 10.08.2012 10:25
    Tu se nekada najbolji BASKET u gradu igrao.
  • boki

    10.08.2012 08:56
    a fasada vec otpada
    cisto da se zna

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti