"Motins" ponovo radi?

Fabrika za proizvodnju delova za automobilsku industriju "Motins", koja je krajem prošle godine otišla u stečaj, mogla bi ponovo da počne sa radom u oktobru, pri čemu bi bilo zaposleno između 70 i 100 radnika.
Fabrika za proizvodnju delova za automobilsku industriju "Motins", koja je krajem prošle godine otišla u stečaj, mogla bi ponovo da počne sa radom u oktobru, pri čemu bi bilo zaposleno između 70 i 100 radnika.

Prema rečima pokrajinskog sekretara za privredu i zapošljavanje Miroslava Vasina, postoje planovi da se ponovo osvoji tržište i da se početkom iduće godine zaposle svi nekadašnji radnici kojih je bilo oko tri stotine.

"Deo radnika zbrinut je na Nacionalnoj službi za zapošljavanje (NZS) do kraja septembra ove godine, a drugi deo do januara sledeće godine. Samim tim računamo da od 1. oktobra deo radnika koji su na evidenciji NZS do septembra počne sa radom", objašnjava Vasin.

Prema njegovim rečima, sa radom će početi sva postrojenja fabrike, ali u manjem obimu, da bi se vremenom proizvodnja postepeno povećavala.

Problemi u fabrici počeli su pre dve godine kada su počeli štrajkovi radnika, nakon čega je kompanija koja drži 70 odsto akcija "Motinsa" otišla u stečaj. Pre odlaska u stečaj "Motins" je 80 odsto proizvedenih auto delova izvozio u Evropsku uniju, Afriku i na Bliski istok, ali se uprkos dobroj prodaji proizvoda našao u krizi.

  • Radnik Motinsa

    16.08.2012 20:54
    Prevareni
    Prvo neka radnicima isplate plate za proslu godinu a onda neka ih zovu da ponovo rade. Zasto u tekstu nije spomenuto da je drustvo iz NS-Dona koje je kupilo Motins u zatvoru i zasto je tamo? I jos jedna sitnica - generalni direktor motinsa nije imao ni srednju ekonomsku skolu. Ovaj Vasin se stvarno ostrvio na radnike. Po njegovim recima fabrika nije stala zbog stecajne mafije nego zbog strajka radnika. A VALJALO BI PROVERITI I STA SE SAD RADI PO FIRMI KOJA JE U STECAJU.
  • Steva

    15.08.2012 12:54
    usud
    Čega god su se dotakli,nestalo je sa lica zemlje,jedino su Stečajni upravnici trljali bradu.
  • 15.08.2012 12:25
    Stecaj?
    Da propadne fabrika koja je izvozila 80% proizvoda? Dajte jednom srednjoskolcu iz ekonomske skole da vodi Motins i on ce to sigurno dobro raditi,jer proizvod koji se lako prodaje i izvozi nije tesko odrzati u zivotu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti