Pijaca "Moj salaš" uklonjena zbog interesa kafedžije?

Pijaca "Moj salaš" definitivno neće početi danas, budući da Uprava za komunalne delatnosti organizatorima nije dostavila dozvolu za zauzimanje javne površine na platou Spensa.
Pijaca "Moj salaš" definitivno neće početi danas, budući da Uprava za komunalne delatnosti organizatorima nije dostavila dozvolu za zauzimanje javne površine na platou Spensa.

Kako za 021 kaže predsednica Upravnog odbora Zelene mreže Vojvodine Olivera Radovanović, objašnjenje koje su organizatori dobili od Grada nije dovoljno precizno da bi shvatili u čemu je zapravo nastao problem.

"Nećemo moći da održimo pijacu, jer, po rečima gradske većnice za komunalne poslove Gordane Pušić izlagači na Spensu prave nered i zauzimaju previše prostora. Što je, ubeđena sam, najobičnija izmišljotina", oštra je Radovanovićeva.

Ona sumnja da je pravi razlog za iseljenje tradicionalne zelene pijace žalba gazde obližnjeg kafea kome je manifestacija zaklanjala lokal. Prema njenim rečima, Grad mora da odluči da li su bitniji privatni interesi kafedžija ili dobrobit svih građana.

"Mi smo navodno zaklanjali pristup i pogled kafeu "Bakano" koji je u međuvremenu otvoren na platou Spensa. Znate šta, novosadski čelnici moraju da odluče da li ćemo da budemo grad - kafana i da štitimo isključivo njihove interese, ili ćemo naći razumno rešenje koje ide naruku građanima Novog Sada", kaže Radovanovićeva za Novosadski informativni portal.

Poslednja pijaca "Moj salaš" 19. juna nije održana pošto su izlagači odbili da po nalogu komunalne policije premeste svoje tezge na sunčani deo platoa ispred Spensa. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

  • jjj

    22.09.2012 07:44
    postali smo odavno grad kafana, od kojih vise ne moze da se prodje gradom a nocu ne moze da se spava i zivi normalno. Ko od toga profitira zna se takodje.Mi samo placamo i cutimo kao i za druge probleme u gradu...
  • Marko

    17.08.2012 10:40
    I meni smeta toliko ugostiteljskih objekata na svakom koraku ali je tako zaista u svim velikim evropskim gradovima koji imaju + i kulturu i tradiciju mnogo vecu i duzu od nase, a i mislim da je glupo da se narod ovde deli, oni koji su za salasare i oni koji su za kafice. Mozda je to zapravo i cilj salasara, pre koju nedelju krivac je bio jedan, sada je to vlasnik obliznjeg kafica a sve u cilju da privuku sto vecu medijsku paznju i gradjane oko sebe.
    Ako dobijate BESPLATNO deo platoa, sto zaista retko ko dobija u ovom gradu, onda zaista nije ok da zauzimate deo povrsine koji neko drugi placa (pa ko god da je) ili jos zahtevate koji to deo treba da bude. I istina je da opet ne biste svi stali u hladovinu! Bilo bi onih koji bi i dalje bili na osuncanom delu.
    Dakle, svakako je grad taj koji je doveo do ove situacije, ali i vi nemojte biti bahati, postujte ono sto ste dobili GRATIS i postavite standove sa tendama kao sto to rade ljudi svuda po evropskim gradovima (ujutro ih montiraju, uvece ili popodne demontiraju i super). Ili se preselite u Dunavski, Limanski park platite zakup mesta i opet svima super.
  • berolina

    17.08.2012 06:38
    birtija DA - zdrava hrana NE
    bircuzi
    kafane
    birtije
    kafici
    "restorani"
    "bistroi"
    pivnice
    imbisi
    "snackovi"
    barovi
    itd.
    predivna "mesta", puna "kulture", dima i opusaka,
    mirisa alkohola i znoja, mase punih besika i pijanih glava...centar grada je JAVNI PISOAR!
    fuj fuj fuj

    svugde u svetu su stari trgovi,tj. PIJACE to i ostali, do dana danasnjeg...jer najbolje snabdevanje SVEZOM I ZDRAVOM HRANOM nude jedino PIJACE!!!
    trgovi bez pijaca su nezamislivi, jedino je u NS sve naopacke - prednost se daje ALKOHOLIZMU, a ne ZDRAVOJ ISHRANI!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti