Aleksandar Ribak otvara Cantat festival

Na otvaranju festivala "Cantat Novi Sad" koje je zakazano za utorak, 21. avgust, u 20 časova na Trgu slobode, nastupiće pobednik Evrosonga iz 2009. godine, Aleksandar Ribak.
Na otvaranju festivala "Cantat Novi Sad" koje je zakazano za utorak, 21. avgust, u 20 časova na Trgu slobode, nastupiće pobednik Evrosonga iz 2009. godine, Aleksandar Ribak.

 

Kao zvezda festivala, ovaj norveški violinista i pevač ruskog porekla otvoriće Međunarodnu nedelju horskog pevanja "Cantat Novi Sad" koja će i ove godine imati bogat muzički program na više lokacija širom Novog Sada.

Kako za Radio 021 kaže portparolka festivala Teodora Tapavički, festival je od ove godine bogatiji za jedan takmičarski deo u kojem će učestvovati 10 pevača, koji su se na audiciji održanoj prošlog meseca plasirali u finale. Ona je dodala da će se od 22. do 25. avgusta održati i tradicionalni deo festivala pod nazivom "Open singing".

"U pitanju je pevanje u kojem učestvuju hor na bini i publika u Katoličkoj porti, a koje se prethodnih godina pokazalo kao veoma uzbudljivo i privlačno novosadskoj publici", objašnjava Tapavički.

Ulaz na sve sadržaje je slobodan, a organizatori očekuju veću posećenost nego prošle godine kada je najzapaženija gošća festivala bila franscuska pevačica ZAZ.

Program festivala:

21.08. Trg slobode, 20h - Svečano otvaranje
"Bajićevi slavuji" dirigent Ana Kovačić
Bojana Stamenov
Aleksandar Rybak

22, 23. i 24.08. Katolička porta
"Open singing" 19h-20h – rezidencijalni hor na bini i publika u Porti, uče zajedno popularne pesme
"Cantat Talenti" takmičenje 20.30-22h - Finalisti se takmiče, nastupaju sa bendom, a odluku od plasmanu određuje tročlani žiri i glasovi publike koja glasa za svoje favorite.
Tematska svirka, 22-23h

25.08. Katolička porta - Svečano zatvaranje
"Open singing" 19h-20h – rezidencijalni hor na bini i publika u Porti ponavljaju sve pesme koje su zajedno naučili u prethodna tri dana
"Cantat Talenti" finale – 20.30-22h
Tematska svirka 22-23h

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti