Vučević: Vučić da preispita koaliciju sa SPS

Predsednik novosadskog odbora Srpske napredne stranke Miloš Vučević pozvao je stranačkog lidera Aleksandra Vučića da preispita koalicioni sporazum sa SPS-om jer još nije formirao vlast sa naprednjacima u više gradova Srbije.

Predsednik novosadskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević pozvao je stranačkog lidera Aleksandra Vučića da preispita koalicioni sporazum sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) jer SPS još nije formirao vlast sa naprednjacima na lokalnom nivou u više gradova Srbije.

 

"Tražimo da Glavni odbor SNS ponovo glasa o koaliciji sa SPS pa makar cena toga bili i novi izbori kojih se mi ne plašimo", rekao je Vučević. On je naveo da Vučić ima podršku novosadskog odbora, ali je dodao da lider naprednjaka ne sme da pristane na to da SPS ponižava SNS.

Prema njegovim rečima, koalicioni sporazum socijalista i naprednjaka podrazumeva formiranje vlasti na republičkom nivou, ali i na svim drugim nivoima.

Vučević je ocenio da je nedopustivo da SPS u Beogradu, Novom Sadu, Kikindi, Somboru, Leskovcu i drugim gradovima još nije napravila koaliciju sa SNS iako za to, kako je naveo, postoje svi uslovi.

"SPS u Novom Sadu postavlja čudne uslove"

"Ne može se sedeti na dve stolice, ne može se ponižavati SNS. Socijalisti su recimo u Beogradu dobili tri puta manje glasova od nas, a danas drže u glavnom gradu 30 odsto preduzeća", rekao je Vučević.

On je naveo da SPS u Novom Sadu postavlja naprednjacima čudne uslove za formiranje nove skupštinske većine nudeći kao još jednog koalicionog partnera stranku sa kojom naprednjaci nisu u koaliciji na republičkom nivou. Vučević nije precizirao o kojoj stranci je reč navodeći da nisu ni Demokratska stranka Srbije ni Dveri.

  • anonim

    27.08.2012 12:37
    povlačenje
    bilo bi dobro da se povučete i vi i vaša naprednjačka svita na novim izborima Romi će dobiti više glasova od vas vama ostaje da zapomažete jadno.
  • Dođoš Nađoš

    20.08.2012 12:43
    Ne poznajem čoveka, ali...
    Blago rečeno, odavno nisam video ovoliko samouverenosti bez pokrića
  • 20.08.2012 09:46
    Da li to znaci da su povucene optuzbe protiv romske patije (RDS) da je kupovala glasove, pobedila u Bukovcu, i sl...?
    Ili su krivi jedino u slucaju da podrzavaju "fotelje" drugima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti