SNS: Jerkov neobaveštena i cinična

Najnovije obraćanje javnosti, "silom prilika izabrane predsednice Skupštine Grada Novog Sada i mlade lavice LSV" Aleksandre Jerkov, smatramo ili potpunim odsustvom realnosti ili neobaveštenošću, pa čak i određenom dozom cinizma, navedeno je u saopštenju za javnost Gradskog odbora SNS.
Najnovije obraćanje javnosti, "silom prilika izabrane predsednice Skupštine Grada Novog Sada i mlade lavice LSV" Aleksandre Jerkov, smatramo ili potpunim odsustvom realnosti ili neobaveštenošću, pa čak i određenom dozom cinizma, navedeno je u saopštenju za javnost Gradskog odbora SNS.

 

Ovim saopštenjem je ta stranka reagovala na njenu raniju današnju izjavu da "SNS ne može da se pomiri sa činjenicom da je izgubila vlast u Novom Sadu".

U saopštenju se navodi da "koalacija okupljena oko SNS sa ponosom ističe da joj nikada društvo neće praviti gubitničke stranke poput LSV i DS, kao ni čelni ljudi tih stranaka" koji su "srpsku Atinu u protekle četiri godine doveli na nivo osrednje srpske palanke, bez ijedne investicije i iole ozbiljnijeg projekta, bilo da dolazi iz naše zemlje, bilo spolja".

"Umesto što drži moralno-ideološko-političke pridike pobedničkoj Srpskoj naprednoj stranci, bolje bi joj bilo da objasni gradjanima Novog Sada kako je moguće da sedi u koaliciji i tako se čvrsto bori da joj ne izmakne udobnu fotelju, s gradonačelnikom Igorom Pavličićem, za koga je tvrdila da je najgori i najnesposobniji gradonačelnik u prebogatoj istoriji Novog Sada", kaže se u saopštenju novosadskih naprednjaka.

Dodaje se da je SNS spremna da u najskorije vreme, zajedno sa svojim koalicionim partnerima, preuzme rukovođenje Novim Sadom.

Iz novosadskog odbora SNS poručuju da, i ukoliko ne dođe do sporazuma kojim bi se prekomponavala politička scena u Novom Sadu, ta stranka priželjkuje "novo izborno ogledanje", jer je, kako piše u saopštenju, svesna da će joj nezaustavljivi talas promena biti najiskreniji saveznik.

Jerkov: Žalosno što SNS ne prihvata poraz

Predsednica Skupštine grada Novog Sada i portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jekov ranije danas je izjavila da je žalosno što Srpska napredna stranka ne može da prihvati izborni poraz u Novom Sadu.

Jerkov je, komentarišući jučerašnju najavu novosadskog odobra SNS da će zatražiti od rukovodstva stranke da se ponovo glasa o koalciji sa SPS, kazala da su naprednjaci "u više navrata pokazali da ne prezaju ni od čega".

"SNS ne može da prihvati činjenicu da su građani Novog Sada odlučili da strankama koje su prethodne četiri godine bile na vlasti u gradu daju poverenje da i u narednom periodu vode Novi Sad, i sada na sve načine pokušavaju da promene izborni rezultat2, rekla je Jerkov.

Ona tvrdi da SNS "ne preza ni od čega, ni od kupovine odbornika, ni od ucena", što se, kako je rekla, pokazalo na delu u Zrenjaninu, a sada "ucenjuju i svoje koalcione partnere".

Jerkov je istakla da veruje SPS-u kao koalicionom partneru u gradu jer smatra da je to stranka koja drži do svojih principa. "Sigurna sam da Dačić neće dozvoliti naprednjacima da mu ucenama kroje politku stranke."

Na pitanje da prokomentariše spekulacije da će tri odbornika SPO prihvatiti poziv naprednjaka i učestvovati u prekomponovanju vladajuće većine u Novom Sadu, Jerkov je kazala da svako ima pravo da razgovara sa kim hoće ali da treba da bude svestan političke odgovornosti.

Prema njenim rečima, SPO ima mnogo više razloga za saradnju sa LSV i DS nego sa SNS i Dverima. "Ukoliko se SPO odluči na takav korak onda treba da objasni zašto je to urađeno i šta je to bolje što su Novosađanima ponudili SNS, DSS i Dveri", navela je Jerkov, ocenjujući da je o toj temi za sada izlišno govoriti jer, kako je dodala, iz SPO niko ni eksplicitno, ni implicitno nije najavio da bi do tako nečeg moglo doći.

Predsednik gradskog odbora SNS Novog Sada Miloš Vučević izjavio je juče da će taj odbor uputiti zahtev vrhu stranke da Glavni odbor ponovo glasa o koalicionom sporazumu sa SPS, ukoliko ta stranka ne ispoštuje koalicini sporazum o formiranju vlasti na svim nivoima.

  • Vlad

    22.08.2012 07:31
    Ma nije
    Ma nije ona cinicna. Ona se samo primila. Takve u NBA karavanu zovu maramice.
  • Mrčo

    20.08.2012 15:23
    @Crnogorac
    Kad pročitam ove i ovakve komentare onda konačno shvatim zašto se pod Lovćenom zeleni trava.
  • Justicija

    20.08.2012 10:11
    Zalosno je sto liga misli da je neki faKtor a relano je intresna grupa koja moze da stane u mini bus
    Gubite vlast svuda pa vas hvata panika...
    ligasi vreme je da pocne da se zivi od rada i plate a ne od kradje i nerada
    necete crci... (nazalost!)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti