"Kancelarija Vojvodine u Briselu nastavlja da radi"

Vojvođanski sekretar za međuregionalnu saradnju Branislav Bugarski izjavio je da će kancelarija Pokrajine u Briselu nastaviti da radi i nakon odluke Ustavnog suda Srbije kojom je osporen deo nadležnosti Vojvodine, a među njima i postojanje te kancelarije.

Vojvođanski sekretar za međuregionalnu saradnju Branislav Bugarski izjavio je da će kancelarija Pokrajine u Briselu nastaviti da radi i nakon odluke Ustavnog suda Srbije kojom je osporen deo nadležnosti Vojvodine, a među njima i postojanje te kancelarije.

Bugarski je za "Dnevnik" rekao da to ne znači nepoštovanje odluke Ustavnog suda, jer kancelarija Vojvodine nije ni osnovana kao predstavništvo već kao ispostava Pokrajinskog fonda "Evropski poslovi".

"Naravno da odluke Ustavnog suda poštujemo, ali formiranje kancelarije Vojvodine u Briselu nije vođeno idejom da mi uzimamo prerogative države, već da zajedno s predstavnicima nacionalnog nivoa vlasti radimo na tome da Srbija i Vojvodina budu uspešnije", naveo je Bugarski.

Dodao je da kancelarija Vojvodine u Briselu ne ugrožava državu Srbiju i ocenio da je očigledno da u intelektualnoj eliti u Srbiji postoji i drugačije mišljenje.

On se zauzeo za dijalog sa predstavnicima republičke vlasti, kako bi se pronašlo rešenje, pošto je kancelarija u Briselu za Vojvodinu jedan od vrlo bitnih instrumenata društveno-ekonomskog razvoja. "Reč je o realnim sredstvima koja treba da se obezbede iz evropskih fondova i moramo biti što spremniji da taj novac iskoristimo da bismo popravili infrastruktru", kazao je Bugarski.

Satiričnu verziju ove vesti pogledajte u novoj epizodi Teleplova ''Briselska kancelarija''.

  • Obrni okreni

    21.08.2012 08:49
    MA mozete da je nazovete i super market vojvodina
    kad to nista ama bas NISTA ne radi niti je ista ta kanc dolnela Vojvodini
    Sedi tamo neki stranacki poslusnik i arči nase pare!
  • lala

    21.08.2012 06:48
    Srdačan pozdrav za gospodina Novikova, imao sam prilike da budem na sastancima u Briselu i da se uverim u njegov rad! sve pohvale, a i komšije iz delegacije Srbije bi mogle svašta da nauče od njega!
  • Bačka

    20.08.2012 17:16
    Free Bačka
    Ma kakva bre Vojvodina?! Onaj siromašni Banat i nikakvi Srem da imaju istog predstavnika kao mi?? Bačka je najjača, najveći potencijal, hrani celi Srbiju i zaslužuje svoga predstavnika!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti