Traže održavanje pijace "Moj salaš" i smenu glavnog komunalnog inspektora

Zelena mreža Vojvodine i proizvođači organske hrane koji izlažu na pijaci zdrave hrane "Moj salaš" ponovo su danas apelovali na gradske vlasti da dozvole održavanje te pijace i zatražili smenu šefa komunalne inspekcije Srđana Jakovljeva.
Zelena mreža Vojvodine i proizvođači organske hrane koji izlažu na pijaci zdrave hrane "Moj salaš" ponovo su danas apelovali na gradske vlasti da dozvole održavanje te pijace i zatražili smenu šefa komunalne inspekcije Srđana Jakovljeva.

Oni su u saopštenju za javnost optužili Jakovljeva da je davao "neprimerene, bahate i osione" izjave, u kojima je tretirao poljoprivredne proizvođače kao "izgrednike".

Jakovljev je 19. jula zabranio da se pijaca "Moj salaš" održi na platou ispred Spensa na kojem se tradicionalno održava u proteklih devet godina, svakog četvrtka tokom letnjih meseci. On je od organizatora iz Zelene mreže Vojvodine zatražio da pijacu pomere na deo platoa na kojem nema hladovine, što oni nisu prihvatili.

Organizatori su saopštili da su u međuvremenu prikupili sve dozvole koje je od njih tražila komunalna inspekcija, ali od grada nisu dobili nikakav odgovor pa se pijaca i dalje ne održava. Zapretili su da će pijacu preseliti u neki drugi grad i istakli da se Beograd interesuje za mogućnost održavanja te pijace.

I organizatori i proizvođači istakli su da trpe štete zbog neodržavanja pijace i dodali da su Novosađani na taj način uskraćeni za mogućnost kupovine zdrave organske hrane.

  • mankind against carrot

    21.08.2012 11:31
    Пун куфер Дејанових коментара
    @Dejan
    А зашто нам Дејане не кажеш шта се, заправо, крије иза читаве ове приче? ''Opet se ide sa izvrtanjem istine. Nekome se bas osladilo...'' - са овако паметним коментаром који објашњава све, делујеш као неко ко је прилично упознат с тематиком. Преврни нам истину на лице!
  • smena!

    21.08.2012 08:32
    smena!
    smena!
  • Svedok

    21.08.2012 06:50
    Bezobrazluk na kvadrat
    Gospođa iz ZMV uzima kintu proizvođačima a da im, zauzvrat, ne daje ništa, pa ni tende. Grad daje prostor besplatno. Pošto su parkirali automobile na platou i nisu se obazirali na upozorenja da sklone automobile, premešteni su na široki plato, što je i logično. Ignorisali su rešenje u kom je lepo bila nacrtana lokacija i stali gde im se ćefne, posle kad im je inspekcija naredila da se pomere, durili su se i huškali proizvođače protiv Grada. Imali su rok i priliku za žalbu na rešenje i pravili se ludi, posle su im svi krivi.Bezobrazluk bez presedana. Na pitanje da li bi otišli na Temerinsku pijacu, npr, kažu , ne bi , tamo nema ljudi. Proizvođači, da su pametni, uzeli bi po jednu pritku iz paradajza ( organskog ) pa nagradili ZM za dosadašnji trud a onda sa Gradom napravili normalan dil.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti