Vučić: Pavličić imao najslabiji rezultat u istoriji Novog Sada

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić rekao je da je od koalicionog partnera Ivice Dačića dobio uveravanje da će biti velikih promena u Novom Sadu.
Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić rekao je da je od koalicionog partnera Ivice Dačića dobio uveravanje da će biti velikih promena u Novom Sadu.

"Od velikog broja lokalnih samouprava, naročito je interesantan Novi Sad. Tamo je postao gradonačelnik čovek koji je najslabiji rezultat imao u istoriji tog grada. Kad kažem najslabije rezultate, ne želim čak ni da naglašavam da je umešan u mnogo korupcionaških afera", izjavio je Vučić za B92.

Vučić je dodao da sa SPS-om moraju ozbiljno da razgovaraju na tu temu, ali i da je od koalicionih partnera dobio uveravanje da će biti smene vlasti u Novom Sadu.

"Ja sam razgovarao sa gospodinom Dačićem, oni su spremni da tu bude promena, ne zbog fotelja, već zbog toga što želimo da Novosađanima, kao i drugim građanima Srbije, donesemo promene", kaže Vučić. On dodaje da "neće biti kraj sveta" ni ako do toga ne dođe, ali da je na SNS-u da pokuša.

"Neistinama šalju poruku svima koji nisu politički podobni da se povuku"

Na ove optužbe reagovao je gradonačelnik Igor Pavličić, koji podseća da je lista Demokratske stranke osvojila najviše glasova na majskim izborima u Novom Sadu i navodi da reči Aleksandra Vučića tumači kao pritisak na svoj rad.

"Jedno je davati političke izjave kada ste opoziciona stranka i tada može da se razume politička pristrasnost, ali je sasvim druga situacija kada članovi Vlade republike Srbije, koji su preuzeli odgovornost za upravljanje državom daju neodmerene izjave, osnosno optužbe i ocene koje nisu osnovane. Ovde je Novosađanima jasno o čemu se radi - neistinama i pritiscima na stabilne lokalne samouprave šalje se poruka svima koji nisu politički podobni da se povuku. Novi Sad ne pristaje na takvu politiku", kaže Pavličić.

Za Aleksandra Popova, direktora Centra za regionalizam, sasvim je očekivana ofanziva Srpske napredne stranke, ali smatra da Ivica Dačić ipak neće podleći pritiscima i da će Demokratska stranka i Socijalistička partija Srbije ostati partneri na lokalu.

"Verujem da Dačić nije za sada, bez velike nužde, spreman da to uradi, jer bi na taj način dobio i packu iz Evrope. U oktobru predstoji ocena Srbije ka Evropskoj uniji i sigurno će se jedna od tačaka odnositi na odnos republike prema pokrajini, gde će se sigurno spomenuti i pokušaj prekomponovanja vlasti u Novom Sadu", rekao je Popov i ocenio da verovatno neće biti vanrednih izbora u Novom Sadu, jer bi to odgovaralo "samo Srpskoj naprednoj stranci i Ligi socijaldemokrata".

Kalanović: Neophodne promene u Novom Sadu

Neophodne su političke promene u funkcionisanju Novog Sada, izjavila je ministarka za regionalni razvoj Verica Kalanović. Ona je istakla da je kod formiranja te vlasti bilo mnogo političke trgovine ali da politički odnosi u Novom Sadu ne mogu poljuljati koaliciju u republici.

Iako ovih dana čelnici SPS-a daju umerene izjave, u isto vreme i najavljuju da ne odustaju od promena u Vojvodini.

Komentari 123

  • NikolaNS

    24.08.2012 13:46
    Molba
    Najiskrenije molim i najoštrije zahtevam da Del-boja i Rodnija ne trpate u isti koš sa ovim hohštaplerima. To što su radili Del-boj i Rodni, radili su da bi preživeli. Ovi ovde to rade iz pohlepe, bahatosti i bezobrazluka. Razlika je očigledna. Ovi odavde nikada ne mogu imati ni šarm ni iskrenost, pa ni motiv koji imaju Del i Rodni. Zato, ne upoređujte ih.
  • Podbarac

    23.08.2012 07:54
    Šta tu nije jasno?
    Ko sastavi skupštinsku većinu, bira gradonačelnika. Izbori su prošli (kakvi kod da su bili) i to je to. Ako je bilo krađe, ništa od toga. Političari su se "izdilovali", a narod po običaju sagnuo glavu.
    Taman da sada SNS uz SPS i ostvari skupštinsku većinu, ostvariće je preko ljudi za koje su to "eto" ili "kao" novosađani glasali (kako ko to voli da vidi)...
    Znači, nema tu na silu promene rezultata i ostalih budalaština, samo smeta sadašnjoj većini mogući gubitak fotelja i dilova sa našim novcima.
    Da nam je većini (novosađana) pun kufer i Rodnija i Del-boja, to je svima jasno. Da smo zaljubljeni u ove druge, ne bih baš rekao. Sve u svemu džaba drečite, političari se ne uzrujavaju puno - popiće kafu i napraviti drugačiji dil ili neće, do novih izbora, a onda opet jovo-na-novo... Dok se narod ne opameti, u šta čisto sumnjam.
  • MiNS

    22.08.2012 15:51
    Ne samo sto postoji sumnja da je Pavlicic umesan u brojne afere, vec nijednog jedinog investitora nije doveo u grad, bezbednost u gradu je na veoma niskom nivou, a o nezaposlenosti i da ne govorimo. Pa toga u Novom Sadu nikad nije bilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti