Marin Malešević završava snimanje drugog filma

Reditelj Marin Malešević završava snimanje svog drugog igranog filma "Apofenija", po scenariju Dragana Stankovića, a poslednja klapa biće 26. avgusta u Novom Sadu, najavio je producent - Filmska radna zajednica Filmski front.

Reditelj Marin Malešević završava snimanje svog drugog igranog filma "Apofenija", po scenariju Dragana Stankovića, a poslednja klapa biće 26. avgusta u Novom Sadu, najavio je producent - Filmska radna zajednica Filmski front.

Sinopsis za "Apofeniju" dobio je nagradu u okviru Briselskog festivala 2009. godine u konkurenciji više od 200 projekata. Prema rečima autora, to je saga o nemoći savremenog čoveka da se suprotstavi samom sebi u neprekidnom žrtvovanju sebe radi, u društvu gde su sve ideologije, organizovane religije i stilovi života poraženi slepim egoizmom.

Glavne uloge tumače Aleksandar Đurica, Ivana V. Jovanović, Boris Komnenić i Ljubomir Bandović.

Đurica je Simon Besedić, glavni i odgovorni urednik ''Mesečnog Armagedona'' - časopisa koji se bavi paranormalnim fenomenima i promocijom sujeverja, nerealizovani književnik i realizovani alkoholičar u petoj deceniji života. Bandović igra Nikolu Mrzopoljića, bageristu i paterfamilijasa koji voli da kaže za sebe da je čovek na svom mestu, a Komnenić Marka Mažibradu, lekara neuropsihijatra razočarnog u svoj posao, posvećenog istraživanju fenomena elektronskih glasova za koje veruje da su glasovi umrlih.

Lik Jovanovićive je Eta, izlečena narkomanka, korumpirana apotekarka i netipična prostitutka. Njih četvoro bivaju uvučeni u vrtlog dogadjaja koji im neće promeniti život, silom koja se možda može nazvati apofenijom (iskustvo shvatanja pravilnosti ili veze izmedju slučajnih ili besmislenih podataka).

Direktor fotografije je Predrag Radosavljević, scenograf Željko Piskorić, kostimograf Snežana Veljković, producent Dušica Dragin.

Novosadski reditelj Marin Malešević (37), koji sada živi u Roterdamu, debitovao je pre tri godine igranim filmom "Srce je mudrih u kući žalosti", takodje po scenariju Stankovića. Autor je i dve pozorišne predstave i dva kratka filma.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti