Jelić: Ne želim da učestvujem u Pavličićevoj zloupotrebi budžeta

Povodom saopštenja Demokratske stranke u kom je iznet niz kritika i optužbi na račun Srpskog pokreta obnove, predsednik Gradskog odbora te stranke Vladimir Jelić je gradonačelnika Igora Pavličića optužio za korupcionaške afere i loš rad.
Povodom saopštenja Demokratske stranke u kom je iznet niz kritika i optužbi na račun Srpskog pokreta obnove, predsednik Gradskog odbora te stranke Vladimir Jelić je gradonačelnika Igora Pavličića optužio za korupcionaške afere i loš rad.

 

"Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, koji će postati bivši na narednoj sednici Skupštine grada Novog Sada, pošto nema po čemu dobrom da bude upamćen kao gradonačelnik, ostaće upamćen samo po tome što je uspeo da prepolovi izborni rezultat svoje stranke na prošlim izborima u odnosu na one održane 2008. godine kada je pobedio. To je najbolji pokazatelj šta građani Novog Sada misle o njemu, njegovoj politici i vladavini u poslednje četiri godine", navodi se u saopštenju uz dodatak da su to rekli građani na izborima, a istražni organi će vrlo brzo kazati svoje o Pavličićevim korupcionaškim aferama, kako je i najavio vicepremijer.

"Ne želeći da opterećujem javnost, nisam želeo da iznesem još jedan razlog zbog kog SPO više ne želi da učestvuje u vlasti koju predvodi Igor Pavličić, ali isprovociran njegovim saopštenjem ću sada reći. Kao direktor Zavoda za izgradnju grada, ne želim da legalizujem nečasne radnje gradonačelnika i njegovih ljudi. Odlukom prošlog saziva Skupštine grada Novog Sada povereni su poslovi JKP "Put" za održavanje putne privrede, asfaltiranje ulica u našem gradu u vrednosti od 960 miliona dinara. Izvedeno je radova za 350 miliona više nego što je predviđeno i obezbeđeno budžetom. Sada se očekuje od mene i od Skupštine grada da u rebalansu budžeta koji treba da bude usvojen na sledećoj sednici Skupštine grada, legalizujem te radove i da ih grad na štetu drugih važnih projekata plati ili se zaduži kod banaka. Najpoštenije bi bilo da svojim parama, pošto mu ne manjkaju, ovaj novac gradonačelnik uplati u budžet grada jer je svakako utrošen za njegovo slikanje u predizbornoj kampanji i predstavlja klasičnu zloupotrebu budžeta u svrhu svog promovisanja i ličnog marketinga.

"U takvim poslovima ne želim da učestvujem i zato ću podneti ostavku na mesto direktora ZIG-a na prvoj sednici Skupštine, kao sto sam i najavio juče", navodi Jelić u saopštenju, i još dodaje da je Pavličić slično uradio i sa izgradnjom kanalizacione mreže, ali da će o tome govoriti drugi put za javnost ili ako Jelića pozovu istražni organi radi prikupljanja informacija.

  • @Ssosa - @futozan - svaka cha

    28.08.2012 21:05
    Kojom zenom, Soso?
  • Naprednjak

    28.08.2012 21:02
    @Futozan - ajmo opet-odgovor SHATRO NAPREDNJAKU
    Poenta je u tome da se hleb zaradjujem cestitim radom, a ne da ti ga bilo ko daje, jadni brate.
  • futozan

    27.08.2012 21:45
    ajmo opet-odgovor SHATRO NAPREDNJAKU
    mogu ja da jedem i bez leba,dobri moj...nisi shvatio,poenta je u principu,pa opet da ponovim,NEMOJ KAMENOM NA ONOG SHTO TI DAJE HLEB...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti