Danas se održava 4. Novosadski fotomaraton

Četvrti novosadski Fotomaraton održava se u subotu, 1. septembra, na više lokacija u centru grada.
Četvrti novosadski Fotomaraton održava se u subotu, 1. septembra, na više lokacija u centru grada.

Start maratona je u 11 časova, ispred Srpskog narodnog pozorišta. Učesnici će se kretati po lokacijama - setovima u SNP-u, Pozorištu mladih, Radničkom univerzitetu, rukometnom terenu u Dunavskom parku i kasarni u Miletićevoj ulici. Takođe, u planu je najveće portretno fotografisanje Novosađana, na Trgu slobode u 16 časova.

Maratonu su prethodili fotokonkursi i serija fotoradionica, koje su vodili naši istaknuti fotografi. Direktor agencije "Aspect", koja organizuje ovu manifestaciju, Tihomir Laćarac, kaže da su ove radionice imale za cilj prenošenje iskustva afirmisanih fotografa na mlađe kolege.

- To nije samo puko predavanje o tehničkim stvarima. To su i razgovori i upijanje iskustva i raznih drugih informacija koje se ne tiču striktno zanata, nego uopšte iskustva fotografa. Pored praktičnog dela i fotografisanja, deo tih radionica je posvećen i teoriji - pojasnio je Laćarac.

Pravo na učešće na ovom fotografskom takmičenju imaju svi, bili oni profesionalci ili amateri. Prijava iznosi 2.200 dinara, a ovu kotizaciju ne moraju da plate oni koji su prošli na nekom od prethodnih konkursa. Nagrade za najbolje su vredna fotografska oprema i izlaganje radova. (Ivona Temešberger)

  • 01.09.2012 17:49
    maratonac
    Po meni je kotizacija odlicno resenje da se podele profesionalci od amatera. Bio sam svim maratonima sem na ovom jel sam na odmoru ali mislim da je kotizacija odlican nacin da se prvo smanji masovnost a drugo da se poboljsa kvalitet takmicara, fotografija, organizacije i najvaznije fotografija. FM i sve aktivnosti koje ga prate su odlican nacin za promociju fotografije medj novosadjanima i jos bitnije medj ljudima sa strane.
  • Pera

    01.09.2012 07:54
    Kotizacija?
    Čemu kotizacija? Kada je 3. fotomaraton bio besplatan?

    I ovako smo dali fotografije, koje su oni posle mogli da koriste za svoje potrebe, od mene je dovoljno i to, a ne i kotizacija.

    I zbog čega samo DSLR oprema. Ako spominju amatere, baš amater ima 600 i više eura da pukne na DSLR + objektivi da bi ispunio uslov za učešće. Džabe nekom DSLR i najbolji objektivi ako ne zna da napravi kompoziciju i ostale tehnikalije u fotografiji.

    Mislim da je ovo čisto uzimanje para.

  • zare

    28.08.2012 22:58
    Kotizacija?
    U oglasima ima jedan objektiv s`kraja 70-h olicenje nemacke skole fotografije i potpisao ga je ga je Carli Zeiss i kosta isto koliko i ova kotizacija... Kao i gomila stvari u ovom gradu, umesto da se stide toliko para za kotizaciju oni u svakom mogucem tekstu je naglase, uzmimo tim mladima jos koji din, sta ima veze. Moja baba ima jednu dobru uzrecicu na ovu temu " Sto se normalan stidi, budala se ponosi".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti