Novosadski prosvetari neće štrajkovati prvog dana škole

Predsednik novosadskog Sindikata prosvetnih radnika Vojvodine, Ivan Pivnički, izjavio je da prosvetari skupljeni oko ovog sindikata neće štrajkovati, jer se trenutno nema snage za to.

Predsednik novosadskog Sindikata prosvetnih radnika Vojvodine, Ivan Pivnički, izjavio je da prosvetari skupljeni oko ovog sindikata neće štrajkovati, jer se trenutno nema snage za to.

- Mi kao najjači Sindikat prosvetara u pokrajini i sa najviše članova jesmo za razgovore i borbu za boljitak radnika u prosveti. Ipak, ne želimo da se  svakog avgusta pred početak školske godine štrajkuje - navodi Pivnički.

Dodaje da nisu zadovoljni stanjem u prosveti, ali ipak smatra da postoje i druge metode da se dođe do željenog cilja. Prema njegovim rečima, od prošlogodišnjeg štrajka stvari se nisu nešto na bolje promenile, te članovi sindikata smatraju da ponovni štrajk neće poboljšati ništa.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije održaće prvog dana škole, 3. septembra, jednodnevni štrajk upozorenja i skup članstva na beogradskom Trgu Nikole Pašića. Najavljeno je da oko 700 škola u Srbiji neće držati časove, a da će samo učiteljice prvih razreda primiti prvake.

  • Toma

    31.08.2012 07:42
    Prvo da pokupe poklone
    Štrajk ,prvo da im daju planove za Ekskurzije (malo da se nafatiraju),kažu po koju,,zlatnu " ,upoznaju zlatne koke (dobrostojeće roditelje oko navodnih sponzorstva ,pa idu u štrajk,ako mogu da idu od zlata koje je na njima(pokretne zlatare),a vozni park kao ispred BANOVINE, e oni štrajkuju, stalno , a rade 3 sata dnevno ,ako rade ,jer decu šalju kod privatnih nastavnika za dopunu obrazovanja (dogovor među njima za još koji evro) ,pa se pitamo dali upšte nešto rade po časovima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti