Starović: Drašković izneo lični stav o Novom Sadu

Potpredsednik novosadskog odbora Srpskog pokreta obnove Nemanja Starović kaže za 021 da je predsednik te stranke Vuk Drašković, koji je rekao da nije podržao odluku o raskidu koalicije s Demokratskom strankom u Novom Sadu, izneo svoj lični stav i da ne očekuje posledice po članove SPO-a u Novom Sadu.

Potpredsednik novosadskog odbora Srpskog pokreta obnove Nemanja Starović kaže za 021 da je predsednik te stranke Vuk Drašković, koji je rekao da nije podržao odluku o raskidu koalicije s Demokratskom strankom u Novom Sadu, izneo svoj lični stav i da ne očekuje posledice po članove SPO-a u Novom Sadu.

"Sasvim sigurno posledica neće biti budući da je statut SPO-a veoma jasan i da garantuje široku autonomiju lokalnih organizacija stranke, po kojoj o svim političkim pitanjima na opštinskom i gradskom nivou odlučuju opštinski i gradski odbori. Mi smo u razgovoru sa gospodinom Draškovićem razjasnili naše političke pozicije", kaže Starović.

On navodi da je Vuk Drašković izneo svoj lični stav koji je baziran na dobrim političkim odnosima SPO-a i Demokratske stranke.

"Mi to uvažavamo, ali odluka Gradskog odbora u Novom Sadu sasvim sigurno neće biti promenjena, jer je ona motivisana isključivo nemogućnošću naše dalje saradnje sa aktuelnim gradonačelnikom Igorom Pavličićem", rekao je Starović.

SPO je prethodno saopštio da predsednik te stranke Vuk Drašković nije podržao odluku Pokrajinskog odbora za Vojvodinu i Gradskog odbora Novog Sada o raskidu koalicije s Demokratskom strankom. U saopštenju se navodi da Statut SPO-a garantuje lokalnim odborima punu autonomiju, ali da Drašković, uprkos ubedljivosti argumenata o, kako kaže, zaveri lokalnih čelnika protiv njegove stranke, ne može da podrži odluku Gradskog i Pokrajinskog odbora.

"Javnost proziva mene za odluke o čijem donošenju nisam konsultovan, čak ni obavešten", rekao je Drašković.

  • 03.09.2012 08:15
    Boze strasno koji je ovo sljam u ovom gradu se napuzao
    Umesto u zatvor da idu svi djuture oni ponovo u vlast
    koja prevara glasaca ostalih stranaka koji ulaze u kolaiciju s njima
    Strasno!
  • Republikanac

    02.09.2012 10:37
    Nece biti...
    da je sve bas tako, da li se secate 2004?
    Tada je SPO ucestvovao kao opozicija u identicnoj neobavestenosti DSS i boze moj, nemogucnosti kontrole Novosadskog odbora od strane centrale iz BG kada su prelzili na stranu radikala. Vuk je apsolutno svestan desavanja u Novom Sadu sto se tice njegove stranke, ali trenutno nema snagu i mehanizme da se suprostavi delovanju SPO u NS i to ne samo sada, ovo je samo vrhunac njihovog politikanstva u licne svrhe. Ni jedna stranka sa centralom u BG ne misli dobro Novom Sadu i Vojvodini, ali ni jedna. Izbori u NS su nelegitimni, a o legalnosti vise zna Policija i Tuzilastvo jer na stolu imaju sve izjave /i svedoka i vinovnika/, verovatno i oni cekaju svoj centar moci iz BG. Novi izbori za NS su jedino resenje u svom ovom brlogu! Vojvodjanska konvencija - Vojvodina republika!
  • Tupamaros

    02.09.2012 10:23
    PRAVA ODLUKA
    Politika je sport čiji je smisao biti pobednik.
    Ko ne ume da donosi pobedničke odluke, ne treba ga slediti.
    Nemanja, doneo si pravu odluku u pravo vreme. Hrabro i odvažno.
    A Vuk, koji je nekada bio ikona opizicione borbe za pravdu i demokratiju je zreo za zasluženu penziju.
    Na mlađima (ipak) svet ostaje, uvaženi Vuče.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti