Agencija prodala nepostojeća putovanja, vlasnici nestali

Dvadesetak prevarenih Novosađana juče i danas je bezuspešno pokušavalo da stupi u kontakt sa vlasnicima turističke agencije "Sport Travel NS", koji su im prodali turističke aranžmane, a potom, jednostavno – isparili.
Dvadesetak prevarenih Novosađana juče i danas je bezuspešno pokušavalo da stupi u kontakt sa vlasnicima turističke agencije "Sport Travel NS", koji su im prodali turističke aranžmane, a potom, jednostavno – isparili.

Naime, oštećeni putnici tvrde da im je agencija "Sport Travel NS" prodala aranžmane drugih agencija, sa kojima ima ugovor, ali uplaćeni novac pomenutim agencijama nije prosleđen. Najveći broj putnika je saznao da je prevaren tek na dan putovanja. Ljiljana Mišić navodi da je oštećena za 320 evra.

"Aranžman za Grčku sam kupila od agencije 'Monix' iz Beograda, preko novosadske agencije "Sport Travel NS", koja je njihov ovlašćeni agent. Danas je trebalo da otputujem i bilo mi je čudno što me niko iz agencije ne zove. Onda sam jutros sama pozvala agenciju "Monix", gde mi je rečeno da imam samo rezervaciju, ali da im nikakav novac nije uplaćen od strane 'Sport Travel NS'. Kada sam ih pitala šta sad da radim, rekli su mi da oni za to nisu odgovorni i da treba da se obratim ljudima u Novom Sadu, preko kojih sam aranžman i uplatila. Kada sam pokušala da zovem 'Sport Travel NS', niko mi se nije javljao, a ni sada ih nema ovde", priča ona.

Beata Petrov, čiji su roditelji uplatili aranžman takođe za Grčku, kaže da ni njihovo iskustvo sa "Sport Travel NS" nije ništa lepše. "Moji roditelji su redovno uplatili 1.300 evra, pošto su planirali putovanje sa nekoliko prijatelja. Pošto im je iz agencije javljen pogrešan datum putovanja, morali su u Grčku da odu svojim autom. Ipak, kada su tamo stigli, rečeno im je da njihov aranžman nije uplaćen, tako da su oni sada tamo bez ikakvog smeštaja, iako su bili uvereni da im je smeštaj obezbeđen, kao što je i trebalo, s obzirom na to da su ga platili", navodi Beata.

Marko Davidović je preko iste agencije uplatio 880 evra za putovanje u Egipat, ali je "Sport Travel NS" agenciji "Spirit Travel" iz Beograda, koja putovanje organizuje, uplatila 100 evra manje.

"U 'Spirit travelu' su mi rekli da treba da im doplatim još 100 evra, ukoliko želim da putujem, iako sam platio celu sumu. Naravno da ću nekako dodati pomenuti novac, jer bi bilo šteta da mi zbog 100 evra propadne sve što sam dao", priča Marko.

Vlasnica agencije "Sport Travel NS" Branka Dabić odbijala je poziv novinarima, kao i svim prevarenim putnicima, što je učinila i njena sestra Nataša Dabić, koja je u agenciji zaposlena.

  • Oštečeni

    11.08.2014 10:52
    VARAJU OPET
    Eno i dalje varaju jer od suđenja nikakve vajde. Treba svi da se udružimo pa če tada nešto i moći da se uradi ali ne znam kako da se skupimo.
  • Putnik

    03.09.2012 10:57
    Ja sam isla preko Sport Travel agencije i izgleda da sam dobro prosla.Sve je bilo ok.Sva sreca da prijatelji koji su sad ovog momenta na letovanju nisu mene poslusali i sto su ipak uplatili preko druge agencije jer bi verovatno lose prosli.
  • lm

    03.09.2012 10:06
    samo jos novca nema
    masa ja jos nisam dobila svoj novac! Da li bi ti bila voljna da mi vratis novac u njihovo ime jer se meni zuri na zasluzeni godisnji odmor?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti