Poginuo radnik "Alasa" iz Rakovca

Laborant Goran B. (47)  iz Đurđeva zaposlen u firmi "Alas Rakovac" iz Rakovca poginuo je u petak kada ga je prilikom uzimanja uzorka sa zemlje udario utovarivač, utvrdila je inspekcija rada.

Laborant Goran B. (47)  iz Đurđeva zaposlen u firmi "Alas Rakovac" iz Rakovca poginuo je u petak kada ga je, prilikom uzimanja uzorka sa zemlje, udario utovarivač, utvrdila je inspekcija rada.

Nesreća se dogodila oko 8 časova, a zaposleni je stradao kada ga je, dok je sagnut uzimao uzorak sa zemlje, udario utovarivač koji se kretao unazad, navodi se u saopštenju iz kabineta ministra rada Jovana Krkobabića.

"Goran je prethodno, kao i svakog jutra, iz kašike utovarivača uzeo uzorke kamena koji se ovde separiše za proizvodnju asfalta", ispričao je Novostima jedan od radnika: "Potom je otišao iza utovarivača, verovatno da sa gomile kamena uzme nove uzorke, a vozač ga nije video, krenuo je unazad i..."

Ministarstvo rada je još jednom apelovalo na poslodavce i zaposlene da se pridržavaju mera bezbednosti na radu. Ministarstvo će, kako se dodaje, pooštriti mere iz svoje nadležnosti.

  • igor

    02.09.2012 15:53
    koji crni lafarz
    Pa tu u rakovcu rade ko dragstor non stop vuku kamen tovare prolazim tuda stalno a tovario sam inace a to za lafarz je tacno al brate i oni ga preteruju a znaju da podizu cement cimm evro skoci nemoz natovariti dok nelegne uplata misle da su boga uhvatili za .... sad im je uso albanski cem pa ce se cesati a i poceli su vec . Ispasta jadan covek i porodica nemaju oni nista od inspekcije i provera .
  • 01.09.2012 19:07
    @P

    U pravu ste . Malo komentara na ovu zalosnu vest samo potvrdjuje kakav smo bezosecajan i nehuman narod postali .
  • P

    01.09.2012 16:07
    Apeli - suplje price
    Iskreno saucesce porodici nastradalog.

    Bio bi red da se prestane sa apelima i supljim pricama i da konacno inspekcija rada pocne da obavlja svoj posao kako treba. Bilo bi lepo da se poseti BFC Lafraz i na licu mesta vidi kako izgleda rigorozna primena svih vazecih zakona iz oblasti rada i zastite na radu u R Srbiji. U pomenutoj fabrici necete naci recimo vozaca koji radi duze od 8 h dnevno. Rukovodioca koji nenosi slem i zastitne naocare, kamion koji je neispravan i sl. Setimo se samo apela iz ministarstva da se neradi kad su visoke dnevne temperature. Koji crni apeli zabrana rada i visoke kazne i tu je prici kraj a bezbednost se povecava. I ne samo bezbednost nego i produktivnost itd itd.

    I JOS NESTO. DA JE NEKO OD POLITICARA IZJAVIO KAKO CE BITI OVO ILI ONO BILO BI KOMENTARA I KOMENTARA ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti