Policija traga za osobama koje su ispisale grafit "Pavličiću ustašo" na Filozofskom

Državno tužilaštvo okvalifikovalo je kao oštećenje i uništenje tuđe stvari ispisivanje grafita uvredljive sadržine na Filozofskom fakultetu i skidanje table sa nazivom ulice Dr Zoran Đinđić, izjavila je portparolka novosadske policije Mileva Tomić.
Državno tužilaštvo okvalifikovalo je kao oštećenje i uništenje tuđe stvari ispisivanje grafita uvredljive sadržine na Filozofskom fakultetu i skidanje table sa nazivom ulice Dr Zoran Đinđić, izjavila je portparolka novosadske policije Mileva Tomić.

 

Po njenim rečima, odmah po prijemu dojave, na lice mesta je izašla patrola policije, a u toku je dalji operativni rad u vezi sa ovim slučajem.

Podsetimo, na zgradi Filozofskog fakulteta ispisan je uvredljiv grafit protiv gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića - "Pavličiću ustašo. Gotov je. Vojvodina je sledeća". Takođe je sa zgrade fakulteta uklonjena tabla sa nazivom ulice Zorana Đinđića.

Udruženje nevladinih organizacija "Građanska Vojvodina" zakazalo je ovim povodom protest pod nazivom "Protiv mržnje, stop fašizmu". Protest će biti održan u 17 sati, ispred zgrade Filozofskog fakulteta. Kako je najavljeno, grafit će biti prekrečen, a tabla vraćena.

U Novom Sadu danima traju pokušaji opozicije okupljene oko Srpske napredne stranke da obori gradsku vlast, prevođenu Pavličićem i Demokratskom strankom.

Igor Pavličić je optužio Srpsku naprednu stranku i njene partnere da pokušavaju da vlast u tom gradu osvoje "silom". Pavličić je podsetio da su i plakati sa njegovim likom, na kojima piše "Gotov je" bili izlepljeni i po zgradi u kojoj živi s porodicom. Ocenio je da SNS i njeni partneri šire "političku histeriju" kojom se narušavaju ugled i stabilnost grada,

Grafit mržnje osudio je predsednik Gradskog odbora SNS-a Miloš Vučević koji je naglasio da takva anarhija u ovom tremutku odgovara samo demokratama koje gube vlast u gradu. Srpski pokret obnove takođe je osudio incident ocenivši ga kao "vandalski čin nerazumnih ljudi".

  • 06.09.2012 07:37
    @Obskuran Tip
    Nije održan ni jedan miting, zato što vas sreća nema ni za jednu sobu. To ne znači da ste vi vojvoDJanski fašisti manje opasni od Zveri ili Vaši.
  • Anti-Glamochannin

    03.09.2012 19:06
    ???
    Nemojte da mi Glamochizujete Novi nam Sad !!!!!!!!
  • Solomon

    03.09.2012 12:32
    Smrt fasizmu!
    Dolazim i ja da pripomognem, naravno - dobio sam i cirkular od svoje profesorke. Ali ne smemo puno dangubiti (nema vremena za govorancije) jer moramo i u Veternik stici - kazu da tamo na nekoj tarabi uz put pise "Чанак усташа". Stvarno nema smisla! Cini mi se da cemo cele noci kreciti - ko zna kome ce jos ovi fasisti prikaciti tako uvredljiv epitet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti