Jerkov zakazala sednicu za 12. septembar

Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov zakazala je sednicu parlamenta za narednu sredu, 12. septembra kada se očekuje da nova skupština većina izglasa nepoverenje aktuelnom gradonačelniku Igoru Pavličiću.  
Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov zakazala je sednicu parlamenta za narednu sredu, 12. septembra kada se očekuje da nova skupština većina izglasa nepoverenje aktuelnom gradonačelniku Igoru Pavličiću.

Sednica je zakazana za 11h.

Kako je saopšteno, sednica je zakazana u skladu sa Poslovnikom Skupštine grada na osnovu člana 78. stav 4. i biće nastavak neodržane sednice od 29. avgusta, koja je odložena zbog nedostatka kvoruma. Jerkov je pismenim putem obavestila sve odbornike o datumu održavanje sednice.

Za danas u 17h je najavljeno potpisavanje koalicionog sporazuma između SNS, SPS, DSS i odborničkih grupa "Svi za Novi Sad" (SPO-RDS) i "Novi Sad odmah" (Dveri-NOPO) u prostorijama Gradskog odobra Socijalističke partije Srbije u Ulici Vase Stajića. Taj sporazum bi predstavljao potvrdu da postoji nova skupštinska većina, koja traži smenu aktuelne vlasti.

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je ranije da bi naredne nedelje trebalo da bude promenjena vlast. "Mi ćemo danas objaviti koalicioni sporazum između pet odborničkih grupa koje imaju 42 odbornika od 78, koliko ih ima u Skupštini Novog sada, i očekujem da će naredne nedelje i formalno doći do promene vlasti u Novom Sadu", rekao je Vučević. On je dodao da je prema postignutom koalicionom sporazumu "nesporno" da će gradonačelnik Novog Sada biti iz SNS, a predsednik Skupštine iz Socijalističke partije Srbije.

Vučević misli da Demokratska stranka i Liga socijaldemokrata Vojvodine imaju trenutno dva cilja, da pritiscima i novcem kupe nekog od odbornika ili da svojim potezima izdejstvuju uvođenje prinudne uprave.

Pavličić: Mogući vanredni izbori

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić u intervjuu Dnevniku kaže da bi se kriza vlasti u Novom Sadu mogla okončati i vanrednim izborima, ukoliko se na narednoj, kao i na prethodnoj sednici gradskog parlamenta, ne formira nova većina.

S druge strane, da bi na narednoj sednici trebalo da se formira nova većina u novosadskom parlamentu, potvrdili su juče u Socijalističkoj partiji Srbije čije je predsedništvo stava da lokalnu vlast treba prekomponovati i napraviti po modelu koji postoji na republičkom nivou.

  • boco

    05.09.2012 12:00
    zao mi je
    zao mi je sto se gospodjica jerkov nece zadrzati malo duze na celu skupstine pa da je vidimo kako bi ona vodila sednice kad pocne haos, lako je biti u opoziciji i sve napadati kad ima materijala za napade koliko hocete ili biti poslanik kad si na vlasti pa samo pricas bez veze jer ne snosis nikakve posledice. tek ce ovi koji dolaze /ako dodju/ biti smesni. uglavnom sprema nam se veliki cirkus, jedan odlazi a drugi dolazi, u adice je danas jedan vec stigao.
  • 04.09.2012 19:54
    Zamalo pa 11. septembar
    A do 12. septembra ko živ, ko mrtav, tj. ko se vratio nazad u koaliciju, ko ostao kod prekomponovanih. Čujem da su se neki istrčali sa ostavkama i preletanjem.
  • Avax

    04.09.2012 08:18
    Jerkovka je Retko bahata i beozbrazna u svakom obracanju
    To valjda canak bira takve ili se to postaje ulaskom u Ligu
    sta god bilo jednostavno svi ligasi imaju taj cankov bahati drski bezobrazni stav a neosnovani naravno
    Jerkovka tek si na pocetku karijere a vec si stvorila armiju politickih neprijatelja
    Malo da oladis glavu usijanu u opoziciji nece nista da ti fali mozda nadjes i posao u medjuvremenu pa naucis i da radis nesto

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti