Sutra protest zbog skidanja table s imenom Zorana Đinđića

"Građanska Vojvodina" organizovaće sutra protest "Protiv mržnje, stop fašizmu" ispred zgrade Filozofskog fakulteta.
"Građanska Vojvodina" organizovaće sutra protest "Protiv mržnje, stop fašizmu" ispred zgrade Filozofskog fakulteta jer su vandali sa tog objekta u noći između subote i nedelje otkinuli tablu sa nazivom ulice dr Zorana Đinđića i ispisali šovinističke grafite.

Iz "Građanske Vojvodine" poručuju da "kao i u oktobru 2007. godine, Novosađani moraju dići svoj glas protiv pokušaja onih koji su nas devedesetih godina prošlog veka uvukli u ratove i mržnju da sada ponovo promovišu šovinizam, nacionalizam i mržnju prema svemu što je drugo i drugačije". Dodaju da ukoliko se sada ne reaguje, sutra će već biti kasno.

Građanska Vojvodina je najavila da će tom prilikom biti prekrečen grafit mržnje na Filozofskom fakultetu i vraćena tabla sa nazivom ulice dr Zorana Đinđića na zgradu te institucije.

Početak protesta i akcije je u 17h.

  • Ko o čemu Čanak o fašizmu,ču

    03.09.2012 08:23
    Ko o čemu Čanak o fašizmu a sv,čudno!
    Ko o čemu Čanak o fašizmu a svoje govore piše i govori kao da je izašao iz najbolje Gebelsove škole (prim. pripadnik naci.partije II svet. rat.),čudno On uvek bira termine i podmeće mlade ispred sebe ,kao Šiptari decu nekad u demonstracijama protiv države, a sad on Čanak i njegove crne kuće i navodni Antifašisti, ista škola isti,, profesori" i tamo je sve počelo sa studentskom menzom i studentima u vreme ispitnih rokova .Ljiga ostaje Ljiga a čovek koji ih potura i gura svoje je obezbedio odavno i školuje po inostranstvu od ;;zarađenih "para preko naših -vaših grbača. Sramota neka ga je ,svakog onog koji raspiruje na ovakav način mržnju i podele među mlade ljude . Ovamo gura Pavličića da za njega bije izgubljene bitke a ovamo i studente i decu.
  • neko iz mase

    03.09.2012 08:14
    narode j.... ovo ..... ajmo mi na po koje ladno pivce , pa da pecemo paprike. Manimo se divana, nego da nazdravimo. Garantovano je bolje od ovog sada.
    Ide zima, valja sta i jesti :)
  • zvoncica

    03.09.2012 06:58
    ..
    ljudi, jel ste vi zaboravili da je tamo sada ispitni rok? bas studente briga sto ce tamo omladina DS i ta gradjanska Vojvodina, koji su svi odreda ili DS i Ligasi, da protestvuje.da li vi znate da cete time da prekrsite autonomiju Univerziteta?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti