U Novom Sadu više od deset saobraćajki dnevno

Samo u avgustu, na novosadskim ulicama desilo se blizu 400 saobraćajnih udesa, što je za četvrtinu više nego u julu.
Samo u avgustu, na novosadskim ulicama desilo se blizu 400 saobraćajnih udesa, što je za četvrtinu više nego u julu.

Prethodnog meseca lakše ili teže je povređeno čak 287 osoba, dok je petoro ljudi poginulo na novosadskim ulicama, piše Blic.

Prema podacima policije, najčešći uzrok nesreća je neprilagođena brzina, kombinovana sa neustupanjem prvenstva prolaza, nepažnjom i vožnjom pod dejstvom alkohola.

Pojedini stručnjaci smatraju da je jedan od problema nepostojanje jasne strategije bezbednosti saobraćaja, koja bi predstavljala sistemski odgovor na pogibije.

  • G

    04.09.2012 17:46
    @Maja - poštovana gospođo neću se osvrnuti na vaše procene gde sam ili nisam bio, a još manje na pretpostavke kvaliteta za "pozicije moći". Taj zakon na koji toliko volite da se pozivate ne zabranjuje zaustavljanje vozila na kolovozu ako nema za to odgovarajućeg znaka, a isti zakon zabranjuje zaustavljanje u reonu raskrsnice gde vi u pauzama između napada izliva pravde u šupljinu gde je trebao biti mozak pokušavate da skrenete jer vozite bolesno dete sa nepravilnom upotrebom navodnika - ako ste zamislili da ste na takmičenju iz patetike slobodno možete smatrati da ste odneli prvo mesto.
  • ...

    04.09.2012 17:16
    ---
    nemamo mi kulturu u saobraćaju.ustvari nemamo je ni u jednoj sferi života.zato nam je tako.nadam se da je većini to jasno.imao sam (do sada) 4 saobraćajke!!!!i u ni jedoj,apsolutno ni jednoj nisam bio kriv.kao po kalupu,sve su bili bahati,nekulturni vozači...užas jedan...glavu da mu čovek odvrne...prema tome,kad u ovoj zemlji bude više kuluture i obzra prema sebi i okolini,biće manje i saobraćajki :))),pogledajte malo statistiku na zapadu....
  • Vozač

    04.09.2012 15:20
    Nepaženje
    Stvar je vrlo jednostavna. Oni koji ne gledaju - ne paze - udaraju druge i sebe. Neizbežno pre ili kasnije.

    Problem je jasan. Ali to su navike, a za njih nema brzih rešenja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti