Jerkov povezala SNS za šovinističkim grafitom kod Filozofskog

U Novom Sadu vlada atmosfera linča u kojoj se poziva na progon političkih protivnika, ocenila je predsednica Skupštine grada Aleksandra Jerkov.
U Novom Sadu vlada atmosfera linča u kojoj se poziva na progon političkih protivnika, ocenila je predsednica Skupštine grada Aleksandra Jerkov.

Ona je to potkrepila činjenicom da su nepoznati počinioci danas ispisali uvredljiv grafit i protiv predsednika LSV Nenada Čanka. Na jednoj tabli pored glavnog puta za Veternik napisano je "Čanak ustaša", a u subotu su, takođe, nepoznati počinioci skinuli tablu sa imenom ulice "Dr Zoran Đinđić" i na tom mestu ispisali grafite "Pavličiću ustašo", "Gotov je", "Vovodina je sledeća".

"Indikativno je da se pojavljivanje grafita dešava u isto vreme kada je najavljena promena vlasti u Novom Sadu. Mislim da se Novosađanima ništa dobro ne piše ukoliko ovi ljudi, koji to rade, zaista i dođu na vlast", kazala je Jerkov. Prema njenim rečima, poruka grafita je da svako ko je drugačiji, nema šta da traži u Novom Sadu i dodala da je uverena kako Novosađani neće trpeti takve stavove.

"Indikativno je da se pišu grafiti mržnje protiv političkih protivnika, a imajući u vidu političku istoriju ljudi iz Srpske napredne stranke, uklapa mi se u njihovu dosadašnju političku ideologiju, da ljude nazivaju ustašama", zaključila je Jerkov.

Predsednik Gradskog odbora SNS-a Miloš Vučević i mogući budući gradonačelnik Novog Sada je juče osudio ispisivanje šovinističkog grafita i poručio da anarhija kakva je trenutno u gradu u ovom trenutku "odgovara samo demokratama koje gube vlast u gradu".

  • msp

    04.09.2012 09:02
    ***************
    Ovi što su bili to malko na vlasti pozapošljavali su već tridesetak svojih u ZIGU,e sada kada dođu ovi pa i oni treba tolko da zaposle a ima ih pre onih 90 pa i oni nemaju šta da rade.A kafe kuvarica ima platu oko pedeset hiljada.Pa vi sada vidite.Nemorate mnogo računati.
    To je samo u ZIGU.Jadna li nam majka.A oni su se davno svi bez obzira na politiko opredeljenje izrazgovarali i dogovarali a mi se ovde svađamo.Lepo kaže naš narod "zavadi pa vladaj".I tačno je tako.
  • anonimus

    04.09.2012 08:54
    Sačuvaj Bože!
    Ako je političkla ideologija to kako nazivaš protivnike, onda se zaista postavlja pitanje zašto se g. Jerkov bavi politikom kada ne zna šta je politička ideologija.Šta je ona učila i ko joj je dao diplomu?Sačuvaj bože!
  • Пера

    04.09.2012 08:53
    Какав леп дан
    Жути и љигави ружна прошлост овог града, а њиове кере завијају у ритму: На лепом плавом дунаву...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti