Ne naziru se rezultati istrage o "Kontrastu"

Istraga o požaru u novosadskoj diskoteci "Kontrast" još uvek nije završena, a postoje brojni svedoci koji su nedostupni, kažu u Višem sudu u Novom Sadu.
Istraga o požaru u novosadskoj diskoteci "Kontrast" još uvek nije završena, a postoje brojni svedoci koji su nedostupni, kažu u Višem sudu u Novom Sadu.

U Višem sudu u Novom Sadu to objašnjavaju kompleksnošću samog slučaja, jer je do danas ispitano preko 100 svedoka. Kako za "Novosti" kaže portparolka Višeg suda Svetlana Tomić Jokić, nezadovoljstvo javnosti i roditelja je razumljivo, ali je reč o opsežnoj istrazi za koju je potrebno vreme.

Ona dodaje da bi svedoci koji do sada nisu bili dostupni trebalo bi da budu saslušani 17. septembara, kada bi slučaj trebalo da bude gotov i predat Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Mada o tome još nema zvaničnih informacija, nalaz tima veštaka za protipožarnu zaštitu potvrdio je da su uzrok požara u "Kontrastu" preopterećene elektroinstalacije. U ime tog tima, iskaz pred sudijom Alimpićem u utorak je dao dr Julije Cinkler sa Instituta za protivpožarnu zaštitu, a u ime tima za sudsku medicinu, koji je veštačio uzroke smrti, dr Goran Stojiljković sa Instituta za sudsku medicinu.

  • 06.09.2012 08:16
    @Steva
    Naravno da moze odgovarati... Eno vec godinama u zatvoru sedi konobar iz Lounge-a... Ja bila licno na sudjenju (bilo je otvoreno), slusala sve koji su svedocili, i pored svih inspekcija i osobe koja je podmetnula pozar (sa sve saucesnikom), oni su osudili, ne samo vlasnika, nego i KONOBARA (predstavili su njegovu radnu knjizicu kao dokaz) jer je vlasnikov prijatelj i pomagao mu je oko kafica - po Zlatinom MISLJENJU, dakle bez dokaza o njegovoj umesanosti (govorim o konkretnim dokazima). Dobro se secam tog dana jer sam od tad prestala da verujem u zakone i pravdu u ovoj drzavi.
  • 05.09.2012 12:31
    Ovo je jako duboka jama, sa razlogom se nece osvetljavati. Nek ale jos malo spavaju.
  • Пера

    05.09.2012 12:13
    Контраст
    Безгранично срамно.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti