Sindikat: Povećano zapošljavanje u javnim preduzećima

U pojedinim novosadskim javnim i javno-komunalnim preduzećima poslednjih nedelja primetno je povećano zapošljavanje ljudi, saopštio je Gradski odbor Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti.

U pojedinim novosadskim javnim i javno-komunalnim preduzećima poslednjih nedelja primetno je povećano zapošljavanje ljudi, saopštio je Gradski odbor Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti.

Kako se navodi, takvo poslovanje je van ekonomskih principa održivog poslovanja.

"Uz zapošljavanje, primetno je i neopravdano povećanje zarada partijskim kadrovima koji su često bez odgovarajuće stručne spreme", piše u saopštenju.

Dodaje se da javna i javno-komunalna preduzeća u Novom Sadu siromaše, da se iz njih izvlači velika količina novca i da se zbog toga nepovoljna ekonomska kretanja teško mogu zaustaviti.

  • novosadjanin

    06.09.2012 15:00
    ko je kriv
    Da vidimo ko je bio direktor u ZIG-u ova 2 meseca pa JELIC iz SPO-a koalicija sa SNS-om, TOPLANA iz SPS-a koalicija sa SNS-om, SPENS iz Romske stranke koalicija sa SNS-om a ostale iz LSV i DS netreba ni pominjati gde su bili direktori jer se zna da ce samo njih stari radikali a novi naprednjaci juriti dok koalicione partnere nece ni pipnuti. Pokazi se sada VUCEVICU nema revansizma vec postupaj isto sa svima ali to ne ide tako u zemlji Srbiji. Proveriti ugovor Maje sa ATP-om koji je napravila na stetu novosadjana ali ni od toga nece biti nista jer je tada predsednik skupstine bio TATA VUCEVIC koji je ucestvovao u tome i tako mozemo u krug posle svake 4 godine necije vlasti u SRBIJI.
  • Boba n

    06.09.2012 12:24
    ima zakonskog ograničenja...
    kod obračuna zarada u JP i JKP ograničena masa kao osnovica i čemu se pišu takvi propisi samo da se zaj......u računovodstva, a ne nadju način osim potpisa gradonačelnika, da sve što je novozaposleno i narušava tu PROPISANU I DOZVOLJENU MASU ZA ISPLATU MESEČNE PLATE, JEDNOSTAVNO OTKAŽE UGOVRE O RADU, PA NEKA GOSPODA OTPUŠTENI TUŽE I DOKAŽU PO KOM OSNOVU (BEZ KONKURSA)I KAD SU DOŠLI! Dosta je tog višegodišnjeg javašluka poput primera iz GSP , da se uzmu otpremnine u jednom i SUTRADAN ode u drugo Javno preduzeće!
  • VERA

    06.09.2012 12:14
    inspekcija rada reagije samo kad ...
    im to odgovara, tj ko je direktor i iz kog preduzeća, pa tako na prijave sa punim podacima neće da daju zapisnik sa kontrole, uz obrazloženje i AKO KOJIM SLUČEJEM IZADJU NA TEREN DA ONI NEMAJU NIKAKVU PRAVNU MOĆ, unapred iznose pravdanja da direktor ne mora da izvrši njihove naloge, a čak i neće da izadju na teren jer NEMAJU VOZILO DA IH ODVEZE....Po njima može da se započne rad u neproizvodnoj administraciji 2.januara kad je državni praznik i zna se da to radno mesto nikad nije na taj dan radilo... Samo ako je odgovorajuća politička opcija da se zaštiti.
    Kad kažu da ništa ne mogu TREBA TU INSPEKCIJU UKINUTI! Radnicima ne služi ni za šta!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti