Građanska Vojvodina za nove izbore u Novom Sadu

Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina smatra da je raspisivanje novih lokalnih izbora u Novom Sadu jedini način da se okončaju ozbiljne političke tenzije koje opasno prete da ugroze bezbednost i miran život Novosađana.

Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina smatra da je raspisivanje novih lokalnih izbora u Novom Sadu jedini način da se okončaju ozbiljne političke tenzije koje opasno prete da ugroze bezbednost i miran život Novosađana.

"Uzimajući u obzir sva dešavanja pre, tokom i nakon izbora, jasno je da je sadašnja situacija, ma kakav rasplet doživela, potpuno neprihvatljiva, odnosno da je u pitanju ismevanje demokratije i volje građana", stoji u saopštenju.

Kako se dalje navodi, izvrgavanje ruglu demokratskih procedura prilikom zakazivanja sednice Skupštine telefonom u roku od sat vremena, potpuno neprincipijelne i sramotne ad hok koalicije pravljene između pojedinih stranaka trenutne lokalne vlasti sa pojedinim strankama sa političkim nasleđem ratnog huškanja i stvaranja paramilitarnih organizacija, optužbe za krađu izbora, za kupovinu glasova, pa zatim praktično javna trgovina odborničkim mandatima, isključivanja iz stranaka, pretnje, ucene, zatvaranja odbornika u "karantin" - sve to nema nikakve veze sa političkom borbom kroz institucije i sa demokratijom.

"Sve što se dešava zapravo upućuje na to da akterima ove opasne farse nije ni na kraj pameti da služe građanima, već im je jedini cilj da dodatno očerupaju naše zajedničke resurse, kako bi napunili sopstvene džepove, koristeći izborni haos. Nisu oni gladni vlasti zarad uspešnog upravljanja Novim Sadom, već jedino zarad besomučne pljačke", poručuju iz Građanske Vojvodine.

  • anonim

    11.09.2012 06:35
    preplašeni
    ako su naprednjaci i njihovi placenici sigurni u sebe zašto se bivši radikal Vučevic plaši novih izbora on ima petlju da kaže da je neko ucenjivao
    njegovog SPEOVCA žalosna mu glava nismo mi gradjani blesavi kako je on pokupio ostalu rulju uz sebe nije valjda toliko lep da su se zaljubili u naprednjake zmamo da su svi plaćeni parama gradjana o tome kakva ce biti njihova vlast necu ni da sanjam samo hoću da kažem da nije poštovana izborna volja gradjana za naprednjake ni PIJAN ne bi glasao.
  • 06.09.2012 12:27
    Ово удружење је нелегално
    Идите на АПР (www.apr.gov.rs) и пробајте да нађете то удружење! Не постоји!

    Пронаћи ћете врло лако, на пример:
    1. Двери (наравно куцате ЛАТИНИЦОМ)

    Основни подаци
    Статус: Активан
    Облик организовања: Удружење
    Назив удружења/савеза: SRPSKI SABOR DVERI
    Матични број: 17451847

    2. Центар за регионализам


    Основни подаци
    Статус: Активан
    Облик организовања: Удружење
    Назив удружења/савеза: "Centar za regionalizam"
    Матични број: 08681155

    На жалост, ни за једно удружење не можете видети финансијске извештаје, што `наравно` можете видети за свако предузеће!
  • Бачван

    06.09.2012 06:41
    Оће'л то Лига још да затражи повраћај новца којим су плаћали гласове...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti