FOTO: Vlasnici novosadskih lokala opomenuti zbog bacanja smeća

JKP "Čistoća" je na oko 1.000 adresa uputila pismo vlasnicima i menadžerima lokala koji posluju u užem i širem centru Novog Sada sa molbom da svojim zaposlenima skrenu pažnju da smeće odlažu isključivo u kontejnere, a ne da ga ostavljaju pored.
JKP "Čistoća" je na oko 1.000 adresa uputila pismo vlasnicima i menadžerima lokala koji posluju u užem i širem centru Novog Sada sa molbom da svojim zaposlenima skrenu pažnju da smeće odlažu isključivo u kontejnere, a ne da ga ostavljaju pored.

U saopštenju "Čistoće" navodi se da su njihovi radnici u otpadu koji se nalazi pored podzemnih kontejnera pronašli račune i sličnu dokumentaciju koja predstavlja dokaz koji su objekti ostavili svoj otpad na pogrešnim mestima. "U narednom periodu ćemo biti prinuđeni da, u saradnji sa Komunalnom policijom, zahtevamo kažnjavanje nepravilnog odlaganja otpada".

"Čistoća" je tokom prethodne dve godine postavila 105 podzemnih kontejnera, na 52 lokacije u užem i širem centru Novog Sada, sa ciljem da novi sistem odlaganja otpada doprinese čistoći i grada. Pravi kvalitet novog sistema odlaganja otpada pokazao se tokom prethodnih meseci kada su temperature vazduha bile izuzetno visoke, a odlaganje otpada u podzemne kontejnere je sprečilo širenje neugodnih mirisa, navodi se u saopštenju.

Potpuni efekat podzemnih kontejnera se, ipak, može pokazati samo ako ih upotrebljavamo na pravilan način. Velike kutije sa stotinama bačenih flašica od sokova i vode, džakovi sa ostacima hrane, gajbe plastičnih flaša i sličan otpad se svakodnevno nalaze pored podzemnih kontejnera. Na taj način se prave veoma ružne slike, smeće se rasipa, stvaraju se neprijatni mirisi, a podzemni kontejneri se ne koriste na ispravan način, dodaje se u saopštenju.

  • Dobrila

    06.09.2012 15:40
    Bacajte pored
    Mislite i na sakupljače sekundarnih sirovina i hrane. One koji od toga PREŽIVLJAVAJU niko nije pitao. Totalno odsustvo empatije.
  • 06.09.2012 09:39
    Nekada u SFRJ Novi Sad je po cistoci bio drugi grad u drzavi. Ispred njega je bio samo jedan grad iz Slovenije cijeg imena sada ne mogu da se setim. Pravo je cudo da je jedan grad u drzavi od 20 miliona stanovnika bio daleko cistiji i uredniji nego sada u drzavi od oko 8 miliona stanovnika.
  • STAROSAĐANKA

    06.09.2012 07:22
    ĐUBRE I ĐUBRAD
    Da nekada nije bili tako samo zaboravljate da nekada nismo imali takih ko što su Srđan@ compani.Isti taki bacaju kutije od cigareta kroz prozore kola i kese đubreta sa terasa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti